12.2 C
București
vineri, 7 mai 2021

Klaus Iohannis, atac dur după propunerea lui Streinu-Cercel! „Carantinarea pensionarilor, inumană”

După ultima ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de Covid-19, convocată la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă.

Printre altele, Președintele României și-a exprimat părerea vizavi de propunerea lui Adrian Streinu-Cercel, respectiv ca bătrânii să fie izolați de familii timp de trei luni.

Marți, 21 aprilie, Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni, la au participat prim-ministrul, Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

La declarația de presă, Președintele le-a mulțumit cetățenilor că au respectat în perioada sărbătorilor pascale restricțiile impuse de autorități, dar și preoților și bisericilor.

Despre propunerea lui Streinu-Cercel

Klaus Iohannis a declarat, privind acest subiect, că nu va impune măsura carantinării persoanelor de peste 65 de ani.

„Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și să fie duse într-o zonă de carantină. Așa ceva nu se va întâmpla, este inacceptabil.

Trăim într-o societate liberă, care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare”, a spus Klaus Iohannis. scrie spynews

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate