31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

Klaus Iohannis, în vizită la Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul Cantacuzino

Președintele Klaus Iohannis vizitează astăzi Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino”, informează Administrația prezidențială.

Klaus Iohannis va merge, la ora 13.00, la Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

În România, Centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin din România este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

Institutul Cantacuzio poate stoca 1,5 milioane de doze la minus 80 de grade, potrivit medicului mililtar Valeriu Gheorghiță.

Vor exista și 6 centre regionale de stocare a vaccinului, la cele șase spitale militare din țară. În aceste centre vor funcționa congelatoarele la minus 80 de grade. Săptămâna viitoare vor fi complet pregătite și centrele regionale.

Situația stocuriloe de vaccin anti COVID-19 va fi cunoscută cu ajutorul Registrului Național al Vaccinărilor. Astfel, vor putea fi cunoscute în fiecare moment situația stocurilor, numărul persoanelor care s-au vaccinat și o evaluare în timp real a reacțiilor post vaccinale.

Guvernul a aprobat deja peste 1.000 de centre de vaccinare anti-COVID-19 în România: circa 350 de centre în unitățile sanitare și aproape 700 pentru restul populației. Vor exista și caravanele de vaccinare, adică acele centre mobile, în jur de 80 la număr.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România este pregătită să înceapă vaccinarea în 27 decembrie, iar din primele doze va fi vaccinat personalul medical din spitalele de boli infecțioase.

Astfel că primul român din țară va fi vaccinat anti-COVID pe 27 decembrie, când se așteaptă să ajungă un prim lot, simbolic, de 10.000 de doze, din care va fi imunizat personalul medical din linia întâi. Primul lot înseamnă vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane, dirijat către secțiile de boli infecțioase, a anunțat ministrul Nelu Tătaru.

„Ulterior se va primi o nouă tranșă de 600.000 de doze, pentru 300.000 de vaccinări și rapel, apoi, la fel, în a doua lună, urmând ca populația generală să intre la vaccinare din martie-aprilie, nu grupele de risc, până la luna iunie”, a explicat în această săptămână și ministrul Sănătății.

România a solicitat doze de vaccin anti COVID-19 pentru imunizarea unui număr de 11 milioane de persoane. Vaccinul se administrează în 2 doze, la interval de 21 de zile.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate