Kovesi, în LACRIMI la sosirea în România: Mesaj pentru TOȚI ROMÂNII

„Sunt foarte onorată pentru acest vot. Sunt foarte bucuroasă. Cred că … vă rog să mă lăsați să fac o declarație. Aș vrea să spun că acest vot nu este doar pentru mine, ci pentru întreg sistemul de justiție din România. Acest vot este de asemenea pentru toți cetățenii din România care au susținut lupta anticorupție și au susținut statul de drept.

Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din România care lucrează sub presiune. Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Aștept decizia decidenților europeni. Pot doar să vă mai spun că m-am înscris singură în această procedură, ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul guvernului de la București și nici nu l-am cerut.

Nici nu l-am așteptat și nici nu-l aștept. Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susținut cu comisia tehnică. Sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să așteptăm decizia care se va lua de către polticienii UE.

Va fi o decizie politică, în urma negocierilor dintre Consiliu și Parlamentul European. Ce a depins de mine eu am făcut. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut. Au fost foarte importante încurajările și mesajele voastre. Acum vreau să mă duc la familia mea,” a spus Kovesi.