miercuri, 23 septembrie 2020

L-au liniștit, în mare viteză. Polițistul din Timiș care a acuzat că e presat să dea mai multe amenzi a fost dat afară

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Un poliţist din Timiş, lider de sindicat, a fost dat afară din Poliţie la o lună după ce a dezvăluit presupuse presiuni ale superiorilor pentru amendarea populaţiei.

Şefii IPJ Timiş au transmis un comunicat de presă în care au încercat să îşi justifice gestul, dar refuză să spună care sunt faptele pentru care poliţistul a fost „zburat” din sistem.

Într-o scrisoare deschisă transmisă în data de 11 aprilie premierului Ludovic Orban, poliţistul Kovacs Valer, preşedinte al Sindicatului SNPR – Decus filiala Timiş, reclama faptul că sunt şefi din Poliţie care fac presiuni asupra poliţiştilor pentru amendarea populaţiei în baza ordonanţelor militare. O lună mai târziu, în 13 mai, agentul a fost dat afară din Poliţie. A fost nevoie de o săptămână pentru ca superiorii agentului de la IPJ Timiş să justifice alungarea din sistem a agentului. Nici acum, şefii IPJ Timiş nu spun, însă, care sunt faptele concretre pentru care agentul Kovacs a fost dat afară.

„La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie. În perioada 2019-2020, faptele sâvărşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României”, au transmis oficialii IPJ Timiş printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”. „În această situaţie procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020. În acest context politistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de poliţist”, a mai transmis IPJ.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă