• Home
  • Actualitate
  • La 91 de ani, cea mai vârstnică femeie chirurg din lume face aproximativ patru operaţii pe zi

La 91 de ani, cea mai vârstnică femeie chirurg din lume face aproximativ patru operaţii pe zi

373065360 693216389510115 6058136922529443740 n

O femeie în vârstă, care desfășoară în jur de patru intervenții chirurgicale pe zi, lucrează la un spital din orașul Reazan, situat la aproximativ 200 de kilometri distanță de Moscova. Ea afirmă cu mândrie că rata de supraviețuire a pacienților pe care îi tratează este aproape de 100%.

„Nu am nicio intenție de a mă pensiona. Pentru mine, meseria de medic nu este doar o profesie, ci un adevărat stil de viață”, a mărturisit ea într-un interviu pentru publicația britanică The Mirror.

Pentru Alla Ilyinichna Levushkina, ceea ce face nu este doar o profesie, ci o adevărată chemare. Locuind într-un apartament alături de nepotul său invalid și având opt pisici de companie, toate în apropierea spitalului unde își desfășoară activitatea, Alla are la activ peste 70 de ani de experiență în domeniul medical și estimează că a efectuat mai mult de 10.000 de intervenții chirurgicale de-a lungul carierei sale.

„Există oameni pe care i-am salvat acum mulți ani, când nimeni altcineva nu a vrut să îi opereze. Din acest motiv, ei continuă să trăiască și astăzi au familii și nepoți”, mărturisește cu mândrie femeia.

Rutina zilnică a doamnei Levushkina este foarte strictă. Ea ajunge la spital în fiecare dimineață la ora 8 și începe să efectueze operații chirurgicale înainte de ora 11:00.

Chiar dacă munca sa este epuizantă, Alla susține că nu are de gând să se retragă prea curând și că nu există niciun secret special pentru longevitatea sa. „Nu există niciun secret. Mănânc de toate, râd mult și plâng la fel de mult”, glumește ea.

Acest exemplu de devotament și pasiune pentru medicină ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru noi toți. Nu ezitați să împărtășiți această poveste cu prietenii și familia pe rețelele de socializare pentru a-i inspira și pe alții.