La ce sa te astepti cand alegi epilarea definitiva

Vrei o piele mereu catifelata, placuta la atingere si fara sa mai ai grija epilarii? Ei bine, solutia ta este epilarea definitiva. Folosita pentru prima data in anul 1995 de SUA, epilarea definitiva este  considerata cea mai noua si eficienta metoda de a scapa de parul nedorit. La noi a aparut din 2001… si interesant este ca nu numai noi femeile dorim sa scapam definitiv de inesteticul par de pe corp, ci si barbatii, numarul acestora fiind in continua crestere… 

Principiul ce permite epilarea definitiva cu laserul se numeste fototermoliza selectiva:  Foto – tratamentul este realizat  prin directionarea unui fascicul de radiatie luminoasa asupra zonei de tratat. Termo – lumina este absorbita de pigmentul ce se gaseste in firul de par ceea ce duce la conversia energiei fotonice in energie calorica sau altfel spus lumina produce incalzirea firului de par. Liza – distrugerea celulelor situate in radacina firului de par. Selectiva – doar radacinile sunt lezate, tesuturile inconjuratoare nu au de suferit.  Epilarea definitiva cu laser permite eliminarea cu rezultate permanente a parului nedorit. Aceasta metoda are si dezavantaje. Anumite persoane sustin chiar ca nu pot tolera procedeul cu laser – in special in zone unde epiderma este mai delicata. Anestezierea zonei este aproape intotdeauna necesara. In cazul in care procedura nu este facuta de un specialist, pielea poate fi arsa.

Fotoepilarea definitiva corect efectuata este considerata definitiva in zonele non-androgenice,  suprafete ale pielii unei femei ce sunt intr-o foarte mica masura influentate hormonal: axila, picioare sau zona inghinala. Zonele situate la nivelul fetei inregistreaza si ele rezultate bune, insa nu exista certitudinea pastrarii rezultatelor in timp posibil ca pacienta respectiva sa necesite in decursul vietii si alte sedinte de fotoepilare. Interesant este si ca numarul barbatilor care solicita acest procedeu este in continua crestere. Acestia isi doresc eliminarea parului de pe spate, umeri sau piept.

De cate sedinte avem nevoie pentru a scapa definitiv de par si ce contraindicatii are aceasta procedura? Tratamentul de epilare definitiva cu lumina intens pulsata, corect efectuat este condus astfel incit sa se adapteze la particularitatile de crestere a firului de par.  De asemenea, variabilele individuale – culoarea firului de par, culoarea pielii, respondivitatea – influenteaza numarul de sedinte necesar obtinerii unui procent maxim de eliminare a firelor de par. De exemplu pentru picioare avem nevoie de aproximativ 4-6 sedinte. Inceperea tratamentului este precedata de o consultatie minutioasa in care sunt explicate riscurile acestui procedeu, astfel incat pacienta sau pacientul sunt preveniti si in acelasi timp informati despre modalitatile de evitare a acestora. Contraindicatia absoluta este expunerea la soare a zonei de tratat cu patru saptamani anterior sedintei. Nerespectarea acestei recomandari creste foarte mult riscul de arsura in timpul tratamentului  si de aceea pacientii sunt instruiti  fie sa se protejeze de razele soarelui cu ecrane cu factor mare 60 sau chiar 100, fie sa anunte terapeutul de acest eveniment pentru ca sedinta sa fie mutata peste intervalul de timp care face sigura continuarea tratamentului.

Daca firului de par ii este stopata definitiv cresterea,

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !