Controversă privind o copertă La Stampa despre urmările unui atac cu rachetă în Donețk

Sub titlul ”Carnagiu”, cotidianul italian ”La Stampa” a publicat pe copertă o imagine a unor civili răniți în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Imaginea publicată de jurnaliștii italieni era luată în Donețk, după ce o rachetă Tochka-U a armatei ucrainene a lovit pe 14 martie o zonă centrală a orașului în care se aflau civili.

Oficialii locali vorbesc despre 21 de decese, potrivit agenției RIA Novosti, care publică și imagini.

Oficialii ruși au reacționat considerând că lipsa unei explicații a locului și faptelor produse la locul tragediei este departe de a fi doar o eroare jurnalistică, ci un act deliberat de mistificare.

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe al Rusiei a calificat coperta drept ”un cinism special”.

”Nimeni nu mai urmărește adevărul. Toată lumea e pe una dintre baricade”, a mai spus Zakharova.

”E o dezinformare a Rusiei, nu a noastră. Pe prima pagină ne refeream la ororile războiului în întregul său”, a răspuns acuzelor Massimo Giannini, directorul cotidianului italian La Stampa.

”E fără niciun dubiu o rachetă a rușilor, ei folosesc așa ceva”, a fost reacția Kievului, prin Leonid Matyukhin, unul dintre purtătorii de cuvânt ai armatei ucrainene.

coperta la stampa donetk