Serghei Lavrov: ”Riscul unui război nuclear este real și grav!”

Riscul unui război nuclear este real și grav, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov a avertizat Occidentul să nu subestimeze riscurile de conflict nuclear mai ales că NATO este, în esență, angajată într-un război proxy cu Rusia, furnizând Kievului armament.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu difuzat la televiziunea de stat din Rusia.

Lavrov a insistat că țara lui se străduiește să reducă riscurile unui război nuclear.

”Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm. Riscurile acum sunt considerabile.

Nu aș vrea să cresc aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, real și nu trebuie să-l subestimăm”, a spus Lavrov.

Potrivit ministrului rus, conflictul ucrainean se va încheia cu un acord, dar conținutul acestuia va depinde de situația militară.

Comentariile vin după ce ministrul de Externe a declarat că discuțiile dintre Ucraina și Rusia s-au întrerupt deoarece Moscova nu a primit un răspuns de la Kiev la ultimele sale propuneri, ale căror detalii nu au fost făcute publice.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu Serghei Lavrov și cu președintele Vladimir Putin la Moscova pentru a face apel urgent pentru pace.

Totodată, Guterres va merge și în Ucraina pentru a-i întâlni pe președintele Volodimir Zelenski și pe ministrul de externe, Dmytro Kuleba, scrie SkyNews.