Leacuri din medicina araba. Condimentele despre care se spune ca vindeca

Condimentele ocupa un loc de cinste in lumea araba, atat datorita miresmei lor, cat si proprietatilor lor curative de netagaduit. Aceste prafuri cu mireasma imbatatoare poarta cu ele povesti fascinante despre vechile drumuri comerciale, pe care orientalii le faceau spre a face cunoscuta aroma mirodeniilor lor in lumea intreaga. Inca din timpuri stravechi, in Orient condimentele nu erau considerate doar simple ingrediente aromate, care dau savoare mancarurilor, ci adevarate elixire, capabile sa lupte cu boli crunte. Cu timpul, omenirea a constientizat care este adevarata valoare a acestor mirodenii cu „parfum” de sanatate.

Iata care sunt principalele condimente considerate de medicina traditionala araba adevarate medicamente:

1. Anasonul
In medicina araba straveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile si durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea sau durerile de cap. Se credea deasemenea ca acesta are puterea de a „curata” sistemul urinar si de a preveni inflamatiile.
In zilele noastre, stiinta a demonstrat ca fructele de anason contin numeroase substante si un ulei volatil, care este reprezentat de o cantitate mare de anetol, dar si anisaldehidã, acid anisic sau eugenol. Fiecare dintre aceste substante isi aduce aportul in ameliorarea si tratarea multor afectiuni.

2. Scortisoara
Este, de departe, unul dintre cele mai populare remedii utilizate in tarile arabe. Era folosita pentru raceala, tuse, infectii respiratorii, in orice boala de stomac, ca ajutor digestiv dupa mancaruri grele, balonare, dureri menstruale, impotriva oboselii si pentru imbunatatirea memoriei.
Astazi scortisoarei i s-au mai adaugat si alte proprietati curative precum: imbunatatirea sensibilitatii la hormonul insulina, tratarea bolilor cardio-vasculare sau scaderea nivelului colesterolului.

3. Chimenul negru
Traditia spune ca profetul Mahomed, intemeietorul Islamului, a considerat semintele de chimen negru un remediu sigur pentru orice boala, cu exceptia mortii.
Condimentul-minune este un leac eficient pentru astm, tuse, dureri de stomac, slabiciune si oboseala generala, reumatism, boli ale laringelui si ale gurii, boli de piele si cancer. Acesta ajuta deopotriva memoria, puterea de concentrare si atentia.

4. Cardamomul
Folosit pe scara larga in lumea araba la aromatizarea cafelei, a dulciurilor, bauturilor si a unor mancaruri, cardamomul este foarte apreciat si ca remediu pentru multe boli.
Acest condiment are puterea de a stimula digestia, de a trata balonarea, raceala, raguseala, astmul bronsic. In plus, acesta este un dezinfectant si un detoxifiant foarte puternic.

5. Smirna
Smirna este o rasina – un lichid galben pal, care cand se intareste devine rosu-brun – colectata de la un mic arbore care creste in sudul Arabiei.

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !