joi, 28 mai 2020

Legea dării în plată, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Știrile zilei

Se pregăteşte o nouă Ordonanţă de Urgenţă! Schimbări importante în viaţa românilor, de la 1 Iunie

Începând cu data de 1 iunie, în viața românilor ar putea avea loc schimbări extrem de importante. Ludovic Orban...

SUA se pregătesc să o acuze de trafic de droguri pe prima doamnă a Venezuelei

Prima doamnă a Venezuelei, Cilia Flores, are o îndelungată experienţă de jocuri politice, dar procurorii americani se pregătesc să...

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Astfel, legea urmează să intre în vigoare.

Legea a fost inițiată de parlamentarul ALDE Daniel Zamfir, care explica că proiectul legislativ clarifică situaţiile de „impreviziune” care apar atunci când instanţele ajung să judece dosare în care debitorii vor să se elibereze prin Legea dării în plată.

De-a lugul parcursului legislativ legea a stârnit atât reacții politice, cât și ale sectorului bancar, care aprecia recent că legea dării în plată, alături de alte șapte inițiative legislative cu impact asupra sistemului bancar (plafonări de dobânzi, conversia creditelor, suspendarea plîții ratelor sau eliminarea titlului executoriu) vor avea impct asupra economiei și scăderea creditării, scrie Mediafax.

Legea a suferit modificări de-a lungul timpului, noua formă fiind o modificare a legii 77/2016 privind darea în plată.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Legea dării în plată, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis 1