joi, 24 septembrie 2020

Legea dării în plată, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Astfel, legea urmează să intre în vigoare.

Legea a fost inițiată de parlamentarul ALDE Daniel Zamfir, care explica că proiectul legislativ clarifică situaţiile de „impreviziune” care apar atunci când instanţele ajung să judece dosare în care debitorii vor să se elibereze prin Legea dării în plată.

De-a lugul parcursului legislativ legea a stârnit atât reacții politice, cât și ale sectorului bancar, care aprecia recent că legea dării în plată, alături de alte șapte inițiative legislative cu impact asupra sistemului bancar (plafonări de dobânzi, conversia creditelor, suspendarea plîții ratelor sau eliminarea titlului executoriu) vor avea impct asupra economiei și scăderea creditării, scrie Mediafax.

Legea a suferit modificări de-a lungul timpului, noua formă fiind o modificare a legii 77/2016 privind darea în plată.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă