The Insider. Donația lui Leonardo DiCaprio pentru Ucraina, falsă?

Informația conform căreia Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari pentru Ucraina a devenit virală în ultima săptămână, însă potrivit organizației care gestionează fondurile actorului, este una falsă!

Multe canale media care au distribuit informația despre donația lui DiCaprio au citat aceeași sursă unică, un site de știri numit Polish News, care trimitea la un articol de la postul de televiziune polonez TVN24.

The Independent, de exemplu, a publicat miercuri un articol care susținea că DiCaprio a donat 7,6 milioane de lire sterline, peste 10 milioane de dolari USD, pentru Ucraina către Fondul Vișegrad, susținând că actorul în vârstă de 47 de ani a făcut acest lucru pentru că avea o ”legătura personală” cu țara deoarece bunica lui era originară de acolo.

Surse apropiate actorului afirmă că DiCaprio nu are legături familiale cu Ucraina.

Fondul Internațional Visegrad, care se ocupă, la nivel global, de gestionarea donațiilor primite de Ucraina, afirmă că nu a înregistrat nicio donație din partea actorului.

”Nu știm și nici nu avem informații despre donarea de către Leonardo DiCaprio a 10 milioane de dolari Ucrainei. Fondul Internațional Visegrad nu a anunțat această informație”, a declarat Lucia Becová, purtătorul de cuvânt al organizației, pentru Insider.

Publicația Insider i-a contactat pe reprezentanții lui DiCaprio pentru comentarii. A reieșit că actorul a donat într-adevăr pentru o serie de cauze caritabile care implică Ucraina, însă suma nu se ridică la 10 milioane de dolari, iar sumele donate nu s-au îndreptat către Fondul Internațional Visegrad.

Nu este clar la acest moment când a făcut Leonardo Di Caprio donațiile menșionate, iar sursa nu a precizat câți bani a donat actorul, notează Insider.

Fondul Internațional Visegrad a făcut clarificări, pe pagina oficială de Facebook a organizației cu privire la donația de 10 milioane de dolari.

”În ziua de azi, știrile false sunt prezente sub orice formă. De exemplu, unele instituții de presă au informat astăzi că Fondul Internațional Visegrad a anunțat o donație de 10 milioane USD de la un actor american celebru pentru a ajuta Ucraina. Vă rugăm să fiți la curent cu sursele dvs., să urmăriți jurnaliştii și mass-media credibile și să nu răspândiți știri false”, a scris instituția citată.

Fondul Visegrad, conform site-ului său web, este „o organizație internațională donatoare” înființată de Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia pentru promovarea cooperării regionale în regiunea Visegrad, care include cele patru națiuni.