Vorica Vodă, ieșire la adresa Liei Bugnar: Tu plimbi câinele, de stearpă ce ești, și ca femeie și ca artist

Deși uitarea părea să se fi cernit deja peste evenimentul care a învolburat nu numai seara Premiilor Gopo din acest an, reușind chiar să segregheze lumea cinematografiei românești, de nicăieri și neanunțat… acesta are o continuare.

Pe scurt, de pe scena galei Gopo, actrița Viorica Vodă a anunțat că fenomenul #metoo s-a produs și în industria cinematografiei din România, declarând a fost hărțuită sexual, după apariția sa în filmul Filantropica.

După cum era de așteptat, odată rostogolit, ”bolovanul” a reușit să împartă și lumea filmului, dar și publicul în două tabere aparent ireconciliabile, atât timp cât a existat combustibil și tema a fost pe buzele tuturor.

Și totuși… Lia Bugar povestește, în stilul său inconfundabil, o întâmplare petrecută în fapt de seară, în timp ce-și plimba câinele, în care personajul principal este din nou Viorica Vodă, care instalează în cititor cel puțin o stare de perplexitate.

Concluziile le puteți trage fiecare dintre voi…

”Mergeam eu asa pe strada cu catelu’ Iago acu’ vreo patruj’ de minute. Ies cu el in fiecare zi la 5 jumate dimineata si acum noaptea, pentru ca e mai pustiu. De zece ani incoace, da’ nu asta-i subiectul postarii.

Era si catela Su Shi cu stapanu’ ei, ca de fiecare data, si mergeam noi asa, minding our own bussiness. Si imi iese in cale, oameni buni, nici mai mult dar nici mai putin decat simbolu’ #metoo in persoana, da, ati ghicit, Viorica Voda.

Si incepe sa se tina dupa noi. M-a luat din prima, abrupt, fara introduceri. N-ai fost in stare sa faci copii si de-asta ti-ai luat caine? Eu am doi, mi i-am facut, realizati, fata mea vorbeste germana, are sase examene, copiii mei sunt bine, la facultati serioase, tu plimbi cainele, de stearpa ce esti, stearpa si ca femeie si ca artist, scrii piesulicile-alea prin underground pe-acolo din frustrari de stearpa si urata ce esti, da’ n-ai talent, talentu’ daca nu-l ai, nu ti-l da nimeni, te-ai inconjurat de gasca aia de lezbiene si faceti voi gunoaiele-alea de spectacole, ca n-am avut loc la Godot de tine, ca te … in toate partile si eu am refuzat sa mananc rahat si m-am sacrificat si am facut doi copii si tu esti o stearpa.

Si de ce nu esti fericita, intreb. Sunt fericita, fata mea vorbeste germana, n-o s-ajunga o ratata ca tine sa-si vomite frustrarile in niste piesulici din astea prin underground pe unde le joci si bei, si te f… cu minori.

Pai, da, da’ te tii dupa mine si cainele meu, in loc sa stai cu fata ta. Fa, ferentaristo, zice, esti o ratata penibila, stearpa, care n-a avut niciodata talent si care s-a refulat in scris prost si ti-ai gasit toate lezbienele in jurul tau.

Lipsa punctuatiei are legatura stransa cu ritmul in care vorbea si sarea de la o idee la alta. In cele din urma, Dio, stapanul lui Su Shi, i-a zis ca, daca se mai tine dupa noi pune cainele pe ea (Sushitza e cane corso, deci na).

A plecat in cele din urma vorbind in continuare tare in timp ce se departa de noi. Va povestesc acestea ca sa intelegeti totusi de ce n-a cazut toata lumea in admiratie in legatura cu curaju’ Vioricai Voda de la Gopo. Fata e caz.

Altfel, vedeti ca maine seara pe Piciordeplay am o piesulita proasta scrisa din frustrari de stearpa. „Ce avem noi aici?” Cu Marius Manole, Maria Obretin si Carmen Tanase (sau puteti sa le spuneti simplu „gasca mea de ratati”). Pun drumul spre bilete in comentarii.

P.S. Dio a si filmat-o pe aceasta eroina a mituului din cinemaul romanesc in timp ce monologa fara punctuatie. Deci acest monolog exista si pe suport audio-vizual, in caz ca”, a scris Lia Bugnar pe pagina sa de Facebook.