-4.6 C
București
duminică, 17 ianuarie 2021

Lidia Fecioru: bautura minune pentru organism

Invitata in cadrul emisiunii Adevaruri Ascunse, Lidia Fecioru a dezvaluit o reteta simpla, dar extrem de benefica pentru sanatatea organismului uman.

Incredientul principal este patrunjelul, plin de Vitamina C. Tot ce trebuie facut este sa luati o legatura de patrunjel fara coada, il maruntiti in blender sau il tocati, adaugati doi catei de usturoi, o lingura de zeama de lamaie si apa suficienta cat sa umpleti un pahar. „Trebuie băut trei zile la rând înainte de micul dejun. Apoi trei zile trebuie consumat doar pătrunjelul cu lămâia, fără usturoi. După aceea, nouă zile la rând trebuie consumat doar pătrunjelul cu apa”, a explicat Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Nutrienții prezenți în frunzele si rădăcinile de patrunjel au proprietăți antioxidante și detoxifiante remarcabile. Frunzele sale va scapă de deșeuri, inclusiv de acidul uric care provoacă artrita și gută, rădăcinile sale tratează retenția de apă, edemele, cistita ocazională. Pe lângă apetit, aceste frunze și rădăcini stimulează secrețiile gastrice și biliare, ameliorează tulburările digestive și flatulența. Datorita vitaminelor sale (A, B, E și K), 170 mg de vitamina C la 100 g, consumul de pătrunjel este inaintea portocalei sau a lămâii! Si se poate consuma proaspăt și crud. Pe lângă stimularea organismului, vitamina C potențează oligoelementele plantei, inclusiv fierul (6,2 mg / 100 g), de care avem nevoie în cazul anemiei. Frunzele proaspete, frecate direct pe piele, ameliorează mușcăturile de insecte. Ele pot fi chiar folosite ca pansament de prim ajutor. Câteva frunze mestecate împrospătează respiratia.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate