Lista celor mai instariti alesi ai Iasului. Milioanele de euro ale celor care invart destinele orasului. Iesenii nici nu viseaza la asa ceva

• De ani buni se numara printre cei care decid soarta iesenilor in structurile Consiliului Local al orasului • Unii si-au vazut de treaba si au lucrat in interesele iesenilor, in timp ce altii nu au facut decat sa asculte orbeste de liderii de la partid si au votat de nenumarate ori impotriva dezvoltarii Iasului • In schimb, au ajuns sa numere bani frumosi, de pe urma diverselor afaceri • Daca o parte a alesilor locali nu se pot lauda cu averi impresionante, altii au ajuns sa invarta bani cu lopata  

Alesii locali si-au actualizat recent declaratiile de avere. O parte a acestora au continuat sa mearga pe acelasi trend ca in anii anteriori, in schimb ce unii par ca au prosperat de pe urma unor afaceri. Social-democratul Marius Aur si-a trecut in declaratia de avere un teren intravilan, dobandit in anul 2000, in municipiul Iasi, dar si o casa in oras, de peste 227 mp, pe care o detine in coproprietate cu sotia. Acesta mai are trei autoturisme, dintre care unul marca Dacia Logan si doua Ford Focus. Aur nu a mai declarat alte bunuri, insa a aratat ca anul trecut a inchis un credit de aproape 30 de mii de dolari, contractat in anul 2003. Aur a avut de la grupul Premier Restaurant, fost McDonald's, o remuneratie de peste 78 de mii de lei, in vreme ce de la CL a ridicat o indemnizatie de 10 mii de lei. Sotia sa, angajata a Antibiotice SA, a avut un venit de peste 61 de mii de lei in decursul anului trecut.

Unul din cei mai instariti alesi locali ramane social-democratul Florin Boca. Acesta detine trei terenuri intravilane si extravilane in zona Iasului. Fata de anul trecut, acesta a vandut un teren din municipiu de 400 mp. La capitolul cladiri, Boca a aratat ca detine trei apartamente in municipiu, toate din anul 2009, dar si doua case, una din 2009 si una de anul trecut. Aceasta are peste 560 mp si a fost ridicata de la zero. Boca a vandut un apartament in noiembrie anul trecut, cu 37 de mii de euro, un autoturism Mercedes Vito cu 8.700 de lei, un alt autoturism Infinity cu 87 de mii de lei, dar si o masina BMW cu 49.000 de lei.

Alesul local are deschise sase conturi in lei, cu o valoare totala de peste 20 de mii de lei si un cont de peste 32 de mii de euro. Boca are plasamente de peste 200 de mii de euro la o societate comerciala si alti 31 de mii de euro catre o persoana fizica. Florin Boca are si trei credite de 100 de mii de euro si 420 de mii de lei. Peste 11 mii de lei a ridicat de la Consiliul Local, iar sotia sa a incasat de la Primarie, unde este sef serviciu, peste 74 de mii de lei.

Social-democratul Paul Boisteanu detine la randul sau patru terenuri intravilane si agricole in Iasi,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !