Liviu Plesoianu, reactie dupa demersul societatii civile: Mult iubita si stimata „societate civila” e complet… SENILA

Un numar de 10 organizatii solicita, intr-o scrisoare, senatorilor sa respinga propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, initiata de Liviu Plesoianu. Deputatul PSD a reactionat dupa demersul societatii civile, sustinand ca este „complet senila”.

Liviu Plesoianu sare la gatul colegilor: „Vreti sa-l puneti pe Ponta presedinte la Camera Deputatilor? Bine, slugilor! 

Mult iubita si stimata „societate civila” e complet… SENILA! 10 ONG-uri ma cearta ca vreau sa introduc in legislatia… ONG-urilor un articol pe care ei il considera foarte periculos, dar pe care n-as avea cum sa-l introduc eu avand in vedere ca el deja exista, saracul, de… 19 ani, 4 luni si 4 zile! …Doamne fereste! 10 ONG-uri cu denumiri simandicoase au hotarat ca e momentul sa ne arate ca sunt perfect SENILE. Intr-un moment de pauza mentala totala, o serie de asistabili intelectual au decis ca e inteligent sa ma certe pe motiv ca vreau sa adaug in lege un articol care – saracul de el si saracutii de ei – e deja in lege si e vechi de aproape… 20 de ani! Da, ati citit bine. Va rog sa va puneti centurile de siguranta! Urmeaza un impact frontal cu PROSTIA in starea ei pura…
Duminica, 2 iunie 2019, 10 ONG-uri (puteau fi 9 sau 11, dar nu mai dadea la fel de bine in titluri…) au trimis catre Senat si catre presa o scrisoare. In scrisoare, eminentele cenusii ale societatii civile romanesti, acesti vajnici luptatori pentru dreptate, libertate, democratie si, in general, pentru tot ce suna bine, se declara „consternati” de faptul ca a trecut de comisia juridica unul dintre proiectele mele legislative referitoare la ONG-uri. Este, evident, un „atac la societatea civila”, iar Plesoianu vrea sa „restranga spatiul de actiune civica si libertatile fundamentale ale cetatenilor”.
…Buuun. Dar ce anume ii deranjeaza de fapt foarte mult pe cei cu capetele foarte mici? Iata ce scriu debusolatii din SOCIETATEA SENILA: „o prevedere precum dizolvarea organizatiei atunci cand aceasta urmareste “un alt scop decat cel pentru care s-a constituit”, presupune o evaluare subiectiva si lasa loc de abuz sau hartuire”.
…Dragi asistabili intelectual din „cele 10 ONG-uri”, daca ati fi reusit sa va mobilizati mintal astfel incat sa va intrebuintati temporar neuronii solitari functionali, ati fi verificat mai intai cum arata de aproape… 20 de ani actul normativ care reglementeaza functionarea… ONG-urilor – adica exact functionarea voastra! Si ati fi constatat, dragi asistabili intelectual, ca actul normativ in baza caruia chiar voi functionati cuprinde exact acest text: „Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca (…) c) cand asociatia urmareste un alt scop decat cel pentru care s-a constituit;”.
…Oameni buni, realizati perfectiunea momentului, remarcabila stupiditate dezinhibata, grava cumpana a creierului, prostia cu grad ridicat de puritate!? Cu alte cuvinte, niste… ONG-uri ma cearta ca vreau sa introduc in legislatia… ONG-urilor un articol pe care il considera foarte periculos, dar care exista deja de aproape… 20 de ani!

 » Sursa: bzi.ro