Loturile de teren ale Avicola SA Iasi sunt vandute la preturi derizorii

O noua licitatie pentru vanzarea activelor Avicola SA va fi organizata saptamana viitoare, cand lichidatorul Management Lichidare Reorganizare Iasi SPRL va incerca valorificarea unor loturi de teren provenite din dezmembrarea Fermelor 1 si 2 din zona Letcani – Targu Frumos. Licitatia este organizata pe data de 21 iunie, iar pentru ca este vorba despre parcele situate in zone care prezinta slab interes, pretul de pornire a fost stabilit cu mult sub cel al pietei.

Practic, loturile de teren, situate în extravilanul comunei Letcani, soseaua Iasi-Targu Frumos, provenite din dezmembrarea Fermelor nr. 1 si Fermei nr. 2 sunt dotate cu retele edilitare în cota indiviza si au fost estimate la 2.226.800 lei, insa pretul de pornire a licitatiei a fost fixat la 556.700 lei. Pe langa acestea, sunt scoase la vanzare si mai multe autoturisme casate care apartin Avicola SA.

Vezi si: Unde sunt banii? Unul dintre cei mai controversati afaceristi din Iasi a ajuns la sapa de lemn. Si-a transformat averea in datorii

„Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmeaza a fi scoase la vânzare au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pâna la data de 20.06.2019”, au precizat reprezentantii MLR SPRL Iasi.

Patrimoniul celebrei Avicola Iasi SA are acelasi destin. Cladirile si terenurile care apartin fostei ferme de crestere a puilor au fost scoase la vanzare cu un pret derizoriu, departe de valoarea reala a acestora. Pentru unul dintre loturi, compus din fostele Ferme 1 si 2 din Letcani, care au fost dezmembrate, evaluatorii au estimat initial ca acesta are o valoare de 16,5 milioane de lei, insa va fi vandut cu mult mai putin de atat.

In spatele acestor tranzactii se afla Gigi Becali si Corneliu Mititelu, lichidatorul care controleaza firma Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL. Vanzarile sunt organizate dupa ce latifundiarul Gigi Becali a cumparat recent in nume personal unele dintre cele mai importante active ale Avicola SA, iar asta la preturi suspect de mici.

Vezi si: INCENDIAR! Se vand terenurile lui Gigi Becali din Iasi. Afacerea suspecta care sta in spatele tranzactiilor imobiliare

De mentionat faptul ca, peste 120 de persoane fizice si juridice, printre care si omul de afaceri Gigi Becali, au constestat raportul si planul de distribuire a fondurilor in cazul dosarului de faliment al Avicola Iasi SA Iasi.

Daca ti-a plac  » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !