Lovitura DURA pentru DNA! Dupa ani de zile de HAITUIRE, arhiepiscopul Tomisului a fost ACHITAT

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat in prima instanta in dosarul Nazarcea, potrivit deciziei de joi a Curtii de Apel Constanta. Hotararea nu e definitiva si poate fi atacata in 10 zile de la comunicare, la ICCJ.

DNA a cerut instantei condamnarea lui Teodosie la perioada maxima prevazuta de lege si achitarea prejudiciului creat, de aproape 1,4 milioane de lei, in timp ce avocatul acestuia a solicitat achitarea clientului. Avocatul lui Teodosie, Maria Vasii, a precizat ca Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificata de Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) privind nereguli cu suprafetele de teren pentru care au fost cerute fonduri europene.  Arhiepiscopul Tomisului a spus in fata instantei de judecata ca faptele din rechizitoriul intocmit de anchetatori in acest dosar nu exista, precizand ca nu se simte incriminat de nicio acuzatie care i se aduce. 

DNA a solicitat pedeapsa cu inchisoarea si pentru alti patru inculpati in dosar, iar pentru un altul, condamnarea cu suspendare. 

Arhiepiscopul Tomisului este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.  Potrivit DNA, in perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, si alti cinci inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu APIA, pentru a primi fonduri europene.  In documentele prezentate la APIA, inculpatii au declarat, in mod nereal, ca folosesc anumite suprafete agricole (peste 300 de hectare), situate in zona denumita „Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, judetul Constanta), avand categoriile de folosinta „vii pe rod cu struguri pentru vin”https://www.bzi.ro/”vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, in conditiile in care, incepand cu anul 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau astfel de culturi. In declaratiile depuse apare si un alt aspect fals, si anume ca s-au respectat normele privind bunele conditii agricole si de mediu, printre care si evitarea instalarii vegetatiei nedorite, in conditiile in

 » Sursa: bzi.ro