Lovitura pentru smecherul cu Ferrari! Trebuie sa plateasca cateva milioane pentru ce a facut: „Voi lua 300 de mii de euro despagubiri de la stat”

• Compania ieseana JAD Group a primit o lovitura grea din partea autoritatilor • Manevrele facute de firma controlata de familia Zlate pentru a scapa de plata datoriilor au fost blocate de interventia autoritatilor fiscale si a firmelor de recuperari creante • In urma deciziei magistratilor, JAD Group este obligata sa plateasca o suma de 2,5 milioane de lei catre Directia de Finante Publice, iar recuperatorii de creante sunt cu ochii pe conturile societatii, care a fost pusa tert poprit • De cealalta parte, Lucian Zlate sustine ca trebuie sa primeasca despagubiri de 300 de mii de euro de la statul roman

Intrata in vizorul autoritatilor fiscale, firma ieseana JAD Group primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce a intrat in colaps financiar si bagata in procedura insolventei, compania controlata de familia Zlate a incercat sa evite plata datoriilor catre bugetul statului prin intocmirea unui tabel al creantelor din care nu rezultau datorii catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi.

Din acest motiv, autoritatile fiscale au intrat pe fir si au contestat masurile celor de la JAD Group, iar in cele din urma, magistratii au decis ca firma controlata de familia Zlate trebuie sa plateasca o suma de aproape 2,5 milioane lei catre bugetul statului.

„Admite contestatiile formulate de catre reprezentantii creditorului DGRFP Iasi – AJFP Iasi împotriva tabelului preliminar suplimentar al creantelor debitorului SC JAD Group SRL, întocmit de catre reprezentantii practicianului în insolventa Express Lichidator IPURL publicat în BPI nr. 21315 din 09.11.2018. Dispune refacerea acestuia în sensul înscrierii în mod concret a creantei în cuantum de 2.477.278 lei, solicitata de catre reprezentantii DGRFP Iasi – AJFP Iasi ca admisa sub conditie rezolutorie si cu rangul de preferinta…”, se arata in solutia data de magistratii de la Tribunalul Iasi.

Mai mult, JAD Group a fost pus tert poprit intr-un proces pe care Next Capital Finance si Frankfurter Inkass Gesellschaft mbH il are cu Oana Zlate Straistaru, fiica sotilor Zlate.

Vezi si: EXPLOZIV! Cel mai smecher afacerist din Iasi! Si-a cumparat un Ferrari dupa ce a ajuns in vizorul DIICOT!

Lucian Zlate spune ca trebuie sa primeasca despagubiri de la stat

Lucian Zlate sustine ca nu cunoaste detalii despre datoriile catre DGRFP Iasi si motivul pentru care JAD Group a fost pus tert poprit, insa spune ca trebuie sa primeasca despagubiri de peste 300.000 de euro de la statul roman. „Nu stiu de ce s-a pus poprire si nici despre banii de la Finantele din Iasi. Ce stiu este ca am castigat la Bucuresti si ca trebuie sa primim despagubiri de 300 de mii de euro, plus penalitati de intarziere, pentru ca a fost anulat acel 5 la suta care nu trebuia platit in mod normal”, a spus Lucian Viorel Zlate.

Vezi si: Un document exploziv scoate la lumina o golanie de milioane de euro. Fonduri europene servite unor cunoscuti afaceristi

Marea miza a acestui falimental JAD Group SRL sta intr-o finantare europeana in valoare de 64.306.285 lei prin Programul Operational Regional 2007-2013.

 » Sursa: bzi.ro