Lucian Bode anunță măsuri dure împotriva noii tulpini COVID-19: „Vom impune carantinarea celor care vin din aceste zone”

Îngrijorarea experților în sănătate referitor la apariția noii mutații COVID-19 l-a făcut pe Lucian Bode să se gândească rapid la impunerea unor măsuri suplimentare de protecție.

Astfel, ministrul de Interne a anunțat că va adopta imediat restricții dure pentru cei care călătoresc în zonele afectate de varianta Omicron, dacă OMS va recomanda acest lucru.

Lucian Bode: „Eu cred că România va introduce în zona roșie automat aceste țări”
Lucian Bode a transmis că este pregătit să aprobe noi măsuri împotriva COVID-19, de data aceasta pentru o variantă descoperită recent. Reprezentantul statului a declarat că cel mai probabil România va introduce țările în care au fost depistate cazuri cu Omicron pe lista roșie, dacă Organizația Mondială a Sănătății va cere acest lucru: „Așa cum foarte corect ați remarcat privim cu îngrijorare la ceea ce spune OMS, cu riscurile care s-ar putea să vină dintr-o anumită zonă a lumii, din Africa mai exact.

Vom vedea raportul OMS și noi astăzi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista țărilor cu zonele verzi, zonele galbene și zonele roșii și, cu siguranță, dacă OMS ne spune că există aceste riscuri, eu cred că România va introduce în zona roșie automat aceste țări”, a precizat Lucian Bode, potrivit romaniatv.net.

Este posibilă impunerea carantinării persoanelor care vor călători în zonele afectate de Omicron
Lucian Bode a transmis că o altă măsură care ar putea fi adoptată în cazul în care experții în sănătate decid că varianta Omicron presupune riscuri mari de îmbolnăvire este carantinarea.

Ministrul de Interne a declarat că se gândește la impunerea carantinei în cazul persoanelor care călătoresc în zonele depistate cu noua tulpină COVID-19: „Vom impune carantinarea celor care vin din aceste zone, chiar dacă sunt persoane vaccinate, dacă vorbim despre această tulpină periculoasă.”, a mai spus Lucian Bode.