24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

„Dublarea alocaţiilor se va face în august dacă sunt bani. A fost o răzbunare a PSD împotriva PNL” a spus Ludovic Orban

Invitat duminică dimineaţă într-o emisiune online la hotnews.ro, premierul Orban a oferit explicații referitoare la dublarea alocaţiei pentru copii, precizand că în momentul acesta impactul bugetar nu ar fi putut fi susţinut, dar există posibilitatea ca aceasta să se întâmple în al doilea semestru al anului „dacă vor exista fonduri”. Acesta a amintit că trebuie acoperită creşterea pensiilor şi a salariilor, fiind important ca orice creştere să fie sustenabilă pentru a nu se ajunge la împrumuturi care ar mări deficitul bugetar.

„Dublarea alocaţiilor a fost răzbunarea PSD împotriva noastră, au zis să vadă şi PNL cum e”, a declarat premierul, precizand că nicăieri în lume nu se măresc alocaţiile de două ori în decurs de un an.

„Vom creşte alocaţiile. Cu cât, vom vedea, în funcţie de fondurile disponibile”, a asigurat Orban. „Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate