„M-am nascut in anul 7453” Cum arata femeia care a trait izolata toata viata intr-o padure din Siberia. A cerut ajutor lumii civilizate

7.173

Postul Russia Today a realizat un documentar despre o batrana care s-a nascut in salbaticia siberiana unde traieste izolata de aproape 70 de ani.

Familia ei a abandonat „lumea civilizata” si s-a refugiat in taigaua din Siberia in urma cu un secol, scrie stirileprotv.ro care citeaza Russia Today.

Agafia este cunoscuta drept ultima urmasa a Aparatorilor Vechii Credinte. Atunci cand Nikon al Moscovei,

patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, a impus o serie de reforme in secolul XVII-lea, pentru a evita persecutiile

Bisericii si apoi pe cele ale comunistilor, multi crestini au fugit si s-au izolat, devenind cunoscuti drept Aparatorii Vechii Credinte.

O astfel de familie a fost descoperita de un grup de geologi in 1978 in Hakasia, republica localizata in partea de sud a Siberiei.

Cuplul descoperit avea patru copii si niciunul nu avusese vreodata contat cu vreo alta persoana in afara familiei.

O echipa de jurnalisti a plecat pe urmele Agafiei, ramasa singura dupa ce parintii si cei trei frati ai ei au murit. In tot acest timp femeia a trait izolata in padure. Pana si autoritatile din zona

au avut dificultati in a o ajuta din cauza locului greu accesibil in care traieste. Femeia spune ca s-a nascut in anul 7453 (dupa vechiul calendar rusesc) si ca s-a gandit chiar la sinucidere.

Agafia a cerut ajutor lumii civilizate printr-o scrisoare: are nevoie de o persoana care sa o ajute la batranete pentru

ca nu vrea sa fie mutata din padure. Nimeni insa nu pare dispus sa se desprinda total de lumea civilizata, pentru a trai cu ea in padurea siberiana.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise