A murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA, a cărei contribuție s-a simțit în  gestionarea politicii externe occidentale după Războiul Rece, a murit miercuri la vârsta de 84 de ani.

Decesul omului politic american a fost confirmată printr-un e-mail adresat personalului Albright Stonebridge Group, o firmă de strategie globală fondată de Albright, relatază CNN.

”Cu inima frântă vă anunțăm că dr Madeleine Albright, cel de-al 64-lea secretar de stat al SUA și prima femeie care a ocupat această funcție, a murit mai astăzi.

Cauza a fost cancerul. A decedat înconjurată de familie și prieteni. Am pierdut o mamă, o bunica, o soră, o mătușă și o prietenă iubitoare.”, se arată într-un comunicat postat pe contul ei de Twitter de către familie.

Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în al doilea mandat al lui Clinton. E

a a susținut extinderea NATO, a militat pentru ca alianța să intervină în Balcani pentru a opri genocidul și curățarea etnică, a căutat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul, amintește CNN.