Declarație ciudată. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus spune că motivul invaziei din Ucraina ar fi borșul

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a făcut o declarație ciudată la o conferință de presă.

Dorind să vorbească mai mai plastică despre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina, Zaharova a spus că la baza acestui conflict stă faptul că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului.

”Pentru că nu au vrut să împartă borșul. Trebuia să aparțină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraș, în fiecare țară, fiecare gospodină să-l facă așa cum știe… nu au vrut să facă un compromis. Exact despre asta vorbim, xenofobie, nazism. Extremism în toate formele sale”, a spus Zaharova.

Înregistrarea declarației făcute de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externea fost postată pe Twitter de jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei.

”Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.