“Mafiotul” român de pe Facebook a fost arestat de FBI la New York! Era poreclit ”Omul fără chip” și…

558

Alex Stoica, cunoscut drept ”Mafiotul” de pe Facebook, a intrat – ”impetuos” – în atenția opiniei publice după ce a apelat la metoda… live-urilor pentru a-l lua peste picior pe Mircea Nebunu.

Acesta din urmă, unul dintre temuții lideri ai lumii interlope, a fost eliberat condiţionat după ce, iniţial, primise o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru mai multe fapte cu violenţă. ”Atacul” lui Alex Stoica la Mircea Nebunu a fost considerat, de mulți, o ”operațiune sinucigașă”, numai că ”Mafiotul” de pe Facebook era bine-mersi în SUA, gândindu-se, probabil, că se află în siguranță.

Alex Stoica, supranumit și ”Omul fără chip” de către autoritățile americane, a fost ”săltat” de FBI, iar de aici și până la retrimiterea sa în România nu mai sunt decât câțiva pași.

„Sunt puțin peste Ocean”, spunea Alex Stoica într-unul dintre live-urile sale celebre, regretând – de ochii lumii – faptul că nu putuse onora o așa-zisă invitație pe care i-o lansase chiar Mircea Nebunu.

Ulterior, în același live, Alex Stoica l-a ironizat, din nou, pe temutul interlop, afirmând că oricum acesta nu reușise să rezerve o masă în localul respectiv. Dar live-urile lui Alex Stoica – Stoica Alexandru, conform cărții de identitate – par a se opri aici. Cel puțin deocamdată.

Cu cagulă, în fața bancomatului

”Mafiotul” de pe Facebook, ”Omul fără chip” și cel care pretindea că nimeni nu se putea apropia de el, a fost ”săltat” de FBI în primele zile ale lunii octombrie. Sistemul de securitate al First National Bank a notificat Departamentul Poliției cu privire la un individ care a încercat să folosească mai multe carduri bancare la un ATM, iar agenții s-au deplasat, imediat, la fața locului. În fața tastaturii se afla chiar Stoica Alexandru. ”Omul fără chip” a fost înhățat de oamenii legii, la momentul arestării purtând o cagulă pe față, spre a…  deruta camera de luat vederi a bancomatului.

”Eu n-am făcut pușcărie la Jilava, am făcut în altă parte…”

Aceste cuvinte ale ”Omului fără chip” erau transmise, tot live și tot pe Facebook, în luna aprilie a acestui an. Bineînțeles, cel vizat era același Mircea Nebunu, pentru că ”meciul” dintre cele două personaje părea, la vremea respectivă, fără sfârșit. ”Șmecherul Bucureștiului, forța României” – așa era caracterizat Mircea Nebunu de către Alex Stoica, iar ”confruntarea” dintre cei doi era urmărită de un număr foarte mare de internauți.

”Ce șmecher ești tu, când n-ai voie să intri în patru cluburi din București?”, întreba, retoric, Alex Stoica, de unde se poate constata, cu mare ușurință, că motivele scandalului online țineau, exclusiv, de imaginea de ”macho” construită și de Mircea Nebunu, și de Alex Stoica.

Acum, ”Omul fără chip” a încăput pe mâinile FBI, iar aventura sa americană s-a finalizat lamentabil. Destructurarea rețelei care a acționat atâția ani pe teritoriul SUA a reprezentat și încheierea unui alt capitol din viața lui Alex Stoica. Nu știm dacă va fi posibil un… live de la Jilava, spre exemplu, asta după ce autoritățile americane îl vor trece ”dincoace de Ocean”, însă nimic nu este imposibil. (NU RATA: AU PLĂTIT MUNȚI DE BANI PENTRU ASASINAREA UNOR LIDERI INTERLOPI!)

L-au ajuns blestemele lui Mircea Nebunu pe Alex Stoica, ”Mafiotul” de pe Facebook?

Utilizau dispozitive tehnologice avansate

După arestarea membrilor bandei, Departamentul de Justiţie SUA a emis un comunicat, iar numele celor implicați au devenit publice. Aceștia sunt Florian Claudiu Martin – Jane Hoţul, Alex Donati, Raul Ionuţ Vidrăşan – zis „The Boy”, Mircea Constantinescu – zis Sobo, Nikolaos Limberatos – zis Nicu Limberto, Cristian Costea – zis Momo, Alin Haneş Călugăru, Ionela Constantinescu – zisă Pitica, Theofrastos Lymberatos, Andrew Eliopoulos, Valentin Petrescu – zis Zoltan Pruma, Peter Samolis, Kelly Karki Lam, George Şerban, Dragoş Diaconu, Mădălin Alexandru Anca, Cristian Ulmanu – zis Boris Moravec și Iuliana Mihăilescu.

Membrii temutei bande – reamintim că au reușit să obțină 20 de milioane de dolari între 2014 și septembrie 2019 – au acţionat în cadrul unei reţele internaţionale de skimming al ATM-urilor. Astfel, au fost obținute – ilegal – informaţii despre conturile diferitelor persoane. ”Ingenioșii” utilizau dispozitive tehnologice avansate pentru a înregistra numerele de cont şi datele personale. Ulterior, cardurile erau clonate și utilizate pentru retragerea banilor din conturile victimelor.

De menționat că Florian Claudiu Martin şi Alex Donati locuiau în Cabo San Lucas – Mexic -, în timp ce Raul Ionuţ Vidrăşan locuia în Perugia – Italia. Ceilalţi domiciliau în Statele Unite ale Americii. ”Puțin peste Ocean”, așa cum declara, ironic, și Alex Stoica, ”Mafiotul” de pe Facebook, atunci când încerca să-i dea ”umilință”, prin live-uri, lui Mircea Nebunu.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise