Magazinele de tip second hand, un bun exemplu al comertului profitabil

Vanzarea de haine second hand este una dintre cele mai profitabile. O astfel de afacere devine una de succes cu un plan bine pus la punct si o gestiune corecta. Nici investitiile nu sunt de ignorat, totusi sunt mai rentabile decat in alte cazuri. Porneste totul de la a stabili care va sunt obiectivele, furnizorul si locatia – fie vorba de un magazin fizic, local sau online. 
Ce influenteaza un astfel de business 
Succesul unui magazin de haine second hand la kg tine de mai multi factori. Iata ce a demonstrat insasi realitatea celor care si-au incercat norocul in acest domeniu:
Conteaza locatia aleasa – in mare parte succesul unui astfel de magazin tine de locatie, nu in sensul de a fi amplasat intr-un loc aglomerat, ci pentru a avea lumea acces facil la acesta. Poate fi vorba si de vecinatate, de locatii care permit unui public tinta sa va aiba in vizor. Spre exemplu poate fi in apropierea unei croitorii. 
Conteaza locatia si in masura in care implica costurile de chirie si intretinere. Un local din centrul orasului poate fi extrem de costisitor. Asadar poate ca alegerea unei chirii dintr-un spatiu residential este mai convenabil, cu un cost mai mic si rentabilitate mai mare, aducand asadar un profit mai bun. 
Magazinul poate fi si unul online, dar pentru a se remarca in randul celorlalte, are nevoie de promovare corespunzatoare. 
Conteaza de unde achizitionati hainele second hand en gross – selectarea furnizorului este un pilon al acestui tip de afacere. Specialistii  il numesc al doilea cel mai important aspect. Aici trebuie sa tineti cont de raportul pret-calitate. Spre exemplu un depozit de haine second hand de la MileniumShopping este atipic in primul rand pentru ca se preocupa sa ofere calitate in detrimentul cantitatii. In timp s-a format o idee gresita despre acest tip de haine. Pentru ca se vand la kilogram, pentru ca nimeni nu sorteaza tipurile de haine. Iata insa ca la MileniumShopping lucrurile sunt diferite. 
Nu ar strica asadar o analiza asupra activitatii pe care o desfasoara furnizorul ales. In cazul MileniumShopping este vorba in primul rand de alegerea stocului din tari dezvoltate, pentru ca emblema calitatii sa fie pastrata. Mai apoi, hainele sunt sortate, spalate, triate, ambalate, sortate. Astfel, in momentul in care cei interesati sunt in cautarea stocului de haine second hand regasesc o parte din preocuparile lor acoperite de serviciile furnizorului. 
Pe scurt, pentru a oferi calitate, trebuie la randul tau sa te asiguri ca faci alegeri de calitate. 
Fidelizarea clientilor – chiar daca este bifat un start optim, asta nu inseamna ca misiunea este finalizata. Un magazin cu haine second hand are nevoie de eforturi sustinute pentru a fideliza clientii. Cei din domeniu vorbesc despre o cantitate de 10-15 kp per m² pentru inceput. De asemenea, este important sa va asigurati marfa permanenta in stoc, in corelatie cu sezonul. In functie de ritmul vanzarilor, se poate sa fie necesara o actualizare de stoc saptamanala sau o data la doua saptamani. 

 » Sursa: bzi.ro