Mai multe localități din România au intrat în scenariul galben. Școlile, în regim online

0

Noul coronavirus se răspândește rapid în județul Ilfov, având o rată de infectare de 2,93, potrivit datelor publicate de către autorități.
16 localități cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori au intrat în scenariul galben, potrivit datelor gasite pe site-ul Prefecturii Ilfov.

În localitatea Afumați s-a înregistrat cea mai ridicată rată de infectare, 6,05 la mia de locuitori. Începând de luni, 20 septembrie, Comitetul pentru Situaţii de urgenţă Ilfov a decis ca trei școli din Afumați să treacă în regim online.

Este vorba de următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială nr.1 Afumați
Școala Primară nr.2 Afumați
Școala Primară nr. 3 Afumați
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis sâmbătă, 18 septembrie, impunerea mai multor restricții anti-COVID în localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov, după ce rata de incidenţă COVID-19 cumulată la 14 zile a trecut de trei cazuri la mia de locuitori.

Printre măsurile de protecţie care vor trebui respectate în aceste localităţi se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.

Spune ce crezi