Italia. O mamă și-a lăsat fetița de 18 luni singură în casă o săptămână, plecând la iubit: „Sunt o mamă bună, nu sunt o criminală”

O femeie în vârstă de 36 de ani a fost arestată, sub acuzația de omucidere voluntară calificată, după ce și-a lăsat fiica de 18 luni singură în casă, timp de o săptămână, iar copilul a murit de foame și de sete, informează today.it.

Femeia o lăsase pe cea mică singură și cu doar o sticlă de lapte, în pat, înainte de a merge la noul ei partener din Bergamo, de unde s-a întors după șapte zile.

O primă examinare a corpului victimei a exclus prezența semnelor evidente de violență.

Alarma s-a declanșat ieri dimineața, 21 iulie, când un locuitor alertat de mama copilului a cerut intervenția salvatorilor. Sosiți la fața locului, aceștia au constatat decesul copilului și au chemat poliția.

Femeia le-a spus polițiștilor că ar fi lăsat-o pe fetiță cu o presupusă dădacă, apoi și-a recunoscut responsabilitățile, aparent fără a manifesta emoții deosebite în fața anchetatorilor.

”Sunt o mamă bună, nu sunt o criminală”, ar fi spus de mai multe ori aceasta.

În trecut, femeia nu a mai avut probleme cu legea și nici nu este tratată pentru probleme psihologice.

Anchetatorii trebuie să lămurească descoperirea în bucătărie a unei sticle pe jumătate goale de benzodiazepină, o substanță psihotropă, principiul activ al Diazepamului.

Niciunul dintre vecini nu a auzit plânsul sau geamătul copilului. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi dat fetei câteva picături de benzodiazepină în noaptea de joi, săptămâna trecută, înainte de a pleca, însă aceasta neagă.

”Noi credeam că sunt în vacanță”, au spus unii vecini.

În săptămâna în care fiica ei a murit singură acasă, femeia a mers la Milano, pentru a-și însoți noul partener. Ea îi spunea acestuia că fata era cu bunica sau cu dădaca. Întrebată de procuror de ce nu a vrut să verifice condițiile fiicei sale, femeia nu a răspuns.

Femeia se află la închisoarea San Vittore, iar investigațiile sunt în derulare.

Anchetatorii trebui să stabilească dacă aceasta a fost prima dată când fetița a fost lăsată singură.

Se pare că în cel puțin alte două ocazii, pentru a petrece weekendul departe de casă, mama a lăsat copilul nesupravegheat, în pat, cu un biberon mare în apropiere.