Anglia. O mamă pe moarte va petrece ultimul Crăciun cu fiul său mai devreme, ca să-i rămână amintire

Becky Aspinall a fost diagnosticată cu Boala Huntington, care este o afecţiune progresivă neurodegenerativă, în urmă cu 13 ani, atunci când era însărcinată cu fiul său, Alfie.

În timp, boala Huntington oprește funcționarea corecți în anumite zone ale creierului, iar starea de sănătate a lui Becky s-a deteriorat de-a lungul anilor, acum fiind în momentul în care mai poate primi doar îngrijiri paliative.

Pentru că nu ştie cât mai are Becky de trăit, mama ei, Lisa, a vrut să aducă Crăciunul înainte pentru a sărbători un ultim sezon de sărbători împreună, relatează Liverpool Echo.

Lisa a rezervat o excursie la Center Parcs pentru Winter Wonderland, dar fiica ei s-a îmbolnăvit prea mult și acum Lisa vrea să-i aducă Wonderlandul – cu ajutorul comunității locale.

Familia caută lumini și decorațiuni vechi de Crăciun săptămâna aceasta, așa că până sâmbătă își pot transforma grădina din față pentru Becky și Alfie.

”De când a fost diagnosticată, starea sa s-a deteriorat de-a lungul anilor. Ea a fost într-o casă de îngrijire timp de opt ani și din cauza Covid a trebuit să o vedem pe fereastră, ceea ce a fost greu, dar i-a fost acordată o permisiune, așa că a venit acasă în Ajunul Crăciunului.

Eram aşa de fericiţi când am adus-o acasă, ştiam că e în ultima fază a bolii, iar în ultimul an a fost din ce în ce mai rău. Nu poate să meargă sau să vorbească și recent și-a pierdut capacitatea de a înghiți. Nu şi-a dorit un tub de hrănire, ceea ce înseamnă că acum este la sfârșitul vieții. Mama ei, Lisa, a rezervat Winter Wonderland, dar este prea bolnavă.

Chiar dacă va rezista până atunci, probabil va fi inconștientă până în acel moment. Evident că nu poți amâna. Așa că mama ei a decis să aducă Crăciunul în grădina ei din față. Ne-am dori să se termine până sâmbăta aceasta pentru că nu știm cât timp va rămâne conștientă. Echipa de îngrijire paliativă vrea să-i mărească medicația, astfel că este destul de urgent”, a declarat cea mai bună prietenă a lui Becky, Kirsty Smith.

Un ultim Crăciun cu fiul său
Familia lui Becky nu cere donații în bani, ci a creat o listă de dorințe Amazon. Kirsty speră să aibă donații în următoarele 24 de ore pentru a permite începerea pregătirilor din cauza deteriorării sănătății lui Becky.

”Vrem să o ducem pe Becky cu Alfie acolo, astfel încât să se poată bucura de Crăciun împreună. Crăciunul trecut ea a venit acasă, dar nu a putut participa la pregătiri, așa că le-a fost greu, de aceea anul acesta au vrut să plece, dar, din păcate, Becky se simte prea rău. Aceasta sunt dorințele mamei ei, astfel încât să poată petrece un Crăciun împreună în familie, deoarece Alfie nu a avut niciodată un Crăciun cu mama lui.

„O cunosc pe Becky de la școală și acum sunt asistentă, este trist să văd că trăim vieți complet diferite și că ea nu a avut același tip de viață. Suntem cu adevărat recunoscători tuturor care ne-au ajutat de-a lungul anilor. Am avut diverse evenimente caritabile și Becky a făcut multe lucruri datorită oamenilor din comunitate care ne ajută. Acesta este o ultimă cerere pentru ajutor””, a mai povestit prietena lui Becky.