Manifestari de Ziua Eroilor Neamului, in Iasi si Letcani – LIVE VIDEO

Astazi, de Inaltarea Domnului, militarii romani vor aduce un omagiu eroilor cazuti pe campurile de lupta din Primul si al Doilea Razboi Mondial. Anual, de Inaltarea Domnului are loc si Ziua Eroilor, zi in care armata isi cinsteste camarazii cazuti pe campurile de lupta. Astazi, in mai multe locuri din Iasi, dar si din comuna Letcani, vor avea loc manifestari militare si religioase la care vor participa oficialitati locale si judetene, dar si reprezentanti ai Armatei Romane.

„Brigada 15 Mecanizata «Podu Înalt» va invita sa fiti alaturi de noi in data de 6 iunie 2019 pentru a lua parte la Ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane de flori la Parcela Eroilor Români din al II-lea Razboi Mondial si la mormântul Eroului sLt. (p.m.) Hâncu Bogdan din Cimitirul Eternitatea, ce va avea loc începând cu ora 12:00. Manifestarile vor continua în Garnizoana Iasi cu ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la Parcela Militarilor Rusi din cele Doua Razboaie Mondiale, Parcela Eroilor Francezi din Primul Razboi Mondial si Parcela Militarilor Germani din al II-lea Razboi Mondial din Cimitirul Eternitatea”, au aratat reprezentantii Brigazii 15 Mecanizate „Podu Inalt” Iasi.

Manifestari similare vor avea loc si in alte zone unde se afla morminte ale eroilor cazuti in lupta. „Vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane si jerbe de flori si în Cimitirul Evreiesc din cartierul Pacurari, Cimitirul Eroilor Neamului din Letcani, Monumentul-Mausoleu-Galata, Monumentul Eroilor Bisericii Spitalului „Socola”, „Schimbarea la Fata”, Monumentul Eroilor Bisericii „Sfântul Duh” din cartierul Bucium, precum si Cimitirul Eroilor din comuna Rediu. Unitatile din subordinea Comandamentului Brigazii 15 Mecanizata vor participa la activitatile de comemorare a eroilor neamului în Garnizoanele Botosani, Piatra Neamt si Bacau”, au mai mentionat reprezentantii Brigazii din dealul Copoului.

Vezi si: Momente impresionante la Iasi, de Ziua Eroilor

Ziua Eroilor este o sarbatoare nationala din România pentru comemorarea barbatilor si femeilor care au murit în timp ce serveau în fortele armate. În România, prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta sa fie sarbatorita în fiecare an cu prilejul zilei Înaltarii Domnului, iar România a devenit prima tara care îi comemoreaza în aceeasi zi pe eroii straini si pe cei români. În aceasta zi,

 » Sursa: bzi.ro

loading...