Marcel Ciolacu, anunț oficial despre taxele din 2023. “Trebuie să intrăm într-o normalitate”

Președintele Partidului Social Democrat a făcut declarații noi despre taxele din 2023.

Marcel Ciolacu spune că a venit timpul să intrăm într-o normalitate și explică în ce fel se va face asta. Oficialul a făcut precizări cu privire la salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie 2023.

Ce se întâmplă cu taxele românilor, din 2023

Marcel Ciolacu anunță salariu minim majorat de la 1 ianuarie și taxe descentralizate. Președintele PSD spune că nu se mai poate ca oamenii să fie impozitați la fel.

Potrivit spuselor sale, dacă salariul minim nu va fi majorat de la 1 ianuarie, migrația forței de muncă va continua către alte zone.

Fără să mărim salariul minim pe economie, migrația va continua către alte zone.

Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forță de muncă sau să căutăm soluții nu neapărat adecvate pentru a menține forța de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate, a declarat Marcel Ciolacu.

Nu este prima dată când oficiali de la Guvern întăresc necesitatea majorării salariului minim pe economie începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Au tot existat discuții în coaliția de guvernare cu privire la această măsură, însă politicienii nu s-au pus de acord, deocamdată, în privința procentului de creștere.

În acest moment, este prima oară de la Revoluția când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o

dezvoltare și a statului român dar și a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliție, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD vrea taxe descentralizate, din 2023
Marcel Ciolacu a declarat că de la anul nu vor fi introduse taxe noi, însă vor exista modificări pe

cele existente. De exemplu, legat de impozitele pe locuință, președintele Partidului Social Democrat a spus că taxele vor fi descentralizate, întrucât România are cele mai mici venituri din Uniunea Europeană din impozitarea proprietarilor.

Ministrul Finanțelor Publice urmează să anunțe noile norme de aplicare. Marcel Ciolacu a făcut precizări cu privire la modificarea OUG pe energie și a spus că nu este nicio grabă în această

direcție, pentru că modificările din Parlament trebuie să fie cele așteptate de români, motiv pentru care este mai important ca legea să fie corectă și completă, decât să fie emisă rapid.

Potrivit spuselor sale, liberalizarea a generat un jaf uriaș, cu costuri uriașe pentru toată lumea.

 

Citeste si Se schimbă vremea! Prognoza meteo