Marcel Răducanu, despre fotbaliștii români: Băieții ăștia se gândesc doar să câștige bani, la manele, la gagici, la bărci, la tatuaje

Marcel Răducanu, fost mijlocaș al Stelei, dar și al Borussiei Dortmund, stabilit de peste 30 de ani în Germania, nu s-a ferit să critice pregătirea și atitudinea jucătorilor de fotbal ai naționalei.

Răducanu a fost vehement și atunci când i s-a adus aminte replica lui Hagi, care a spus că ”România are jucători mulți, are mulți jucători din care poți alege și cu care se poate construi ceva puternic”.

”Aoleu? Unde sunt jucătorii ăia valoroși? Să-i aducă el. Unde sunt? Nu-i văd. Nici de la U21 nu vine ceva deosebit. Unde sunt?

Trebuie plecat de la copii și juniori. Acolo selecția se face pe bani, nu pe valoare. Nu se lucrează bine cu cei de 7-8 ani. Iar la 19 ani sunt vai de capul lor”, a spus Marcel Răducanu la Digi Sport.

Marcel Răducanu crede că rezultatele slabe ale echipei naționale din ultima perioadă sunt o urmare a slabei calități a jucătorilor români, care se gândesc mai mult la bani și mai puțin la performanță.

”Ce putem să mai spunem. I-am criticat și după meciul cu Muntenegru, apoi la meciul cu Bosnia. Ce să facem cu acești săraci jucători de fotbal. Nu putem să îi numim fotbaliști.

Sunt jucători care săracii se chinuie, îi chinuie mingea, îi chinuie pe spectatori, îi chinuie pe toți. L-am avut pe Daum care nu a fost bun, l-am avut pe Contra, pe Rădoi, acum îl avem pe Edi. Până la urmă tot acolo ajungem, că nu au jucătorii valoare.

Cei din Muntenegru au altă mentalitate, atitudine. La meciul cu Finlanda au încercat să ajungă la finalizare în prima repriză, apoi s-au stins. Finlandezii au avut o grămadă de ocazii când puteau să înscrie. Băieții ăștia se gândesc doar la contractele de afară, să câștige bani, la manele, la gagici, la bărci, la tatuaje, la asta se gândesc ei.

Să îl lăsăm pe Edi, poate a fost neinspirat, dar, băi, intră pe teren, mori pentru România. Asta mă supără pe mine, dacă nu știu fotbal, măcar lupt, încerc să fac ceva.

Păi vine Alibec care e mai gras ca mine, el nu aleargă, se rostogoleste. El a făcut întindere în vestiar, când și-a luat chiloții pe el.

Oricine ar veni nu face față. Se vorbesc de sute de milioane, dar când intră pe teren nu arată nimic. Poate să vină Klopp sau Mourinho că nu au ce să facă, nu au material”, a mai spus Răducanu la Digi Sport.