Marea Britanie, modificare legislativă. Şoferii care produc accidente mortale, închişi pe viaţă

Şoferii care produc accidente rutiere mortale ar putea fi închişi pe viaţă în Marea Britanie, conform unei noi legi ce va intra în vigoare săptămâna viitoare, informează  Sky News.

Până la această modificare, pedeapsa maximă la care putea u fi condamnați autorii unor accidente de circulație mortale era doar de 14 ani.

Noua lege privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată din Marea Britanie va permite judecătorilor să condamne la închisoare pe viață șoferii periculoși care ucid sau șoferii care ucid când sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor.

„Prea multe vieți au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii. Am modificat legea astfel încât cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viață în spatele gratiilor”, a comentat ministrul britanic al Justiției, Dominic Raab.

De asemenea, legea va introduce o nouă infracțiune – provocarea de vătămări grave prin conducere neglijentă, care îi va viza pe cei care provoacă altora răni pe termen lung sau permanente.

De asemenea, noile norme vor permite judecătorilor să acorde persoanelor cu deficiențe de auz sprijinul unor interpreți în în timpul deliberărilor.

Până acum, doar cei 12 jurați jurați puteau în sala de deliberare, împiedicând efectiv participarea persoanelor cu deficiențe de auz.