Marea epurare la Finantele iesene! Inspectorii raman fara locurile de munca. In birourile institutiei s-a instaurat haosul! Angajat: „Asta e o combinatie politica”

• Protest spontan la Finante, dupa ce un proiect de lege schimba din temelii structura Directiilor Regionale de Finante • La Iasi, dar si in tara, angajatii nu sunt lamuriti ce se va intampla cu posturile dupa descentralizare • „Nimeni nu ne poate explica ce se va intampla cu exactitate. Eu cred ca noua structura va putea absorbi toti angajatii care sunt acum, daca posturile sunt suficiente” • „Ce se intampla cu concursurile care s-au dat acum pentru ocuparea posturilor de la Directia Regionala Vamala Iasi?”, se intreaba alt angajat de la Finante • Directorul de la finante se afla in concediu in momentul in care au pornit protestele • Angajatii anunta noi proteste si in cursul acestei zile

Considerati o clasa privilegiata de functionari, angajatii de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi tremura de teama ca vor ramane fara posturi. Cei mai afectati sunt anagajatii aflati in floarea varstei, mai putin cei care mai au cateva zile pana ating pragul pensionarii.

Ieri, cateva sute de angajati ai Fiscului (din structura regionala -n.r.) au organizat un protest spontan, fiind nemultumiti de masurile legislative anuntate pe plan national. Totul a inceput de la un proiect de lege, prin care se doreste modificarea OUG74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Mai precis, Directiile Regioanle vor fi transformate in Directii Judetene. Spre exemplu, cele sase Administratii din subordinea DGRFP Iasi vor deveni autonome. Insa, in structurile judetene vor intra si o parte din birourile vamale de pe raza fiecarei unitati-administrative.

Problema este insa alta, nelamurita de guvernanti si legata de soarta angajatilor. Dupa un anunt dat in aceasta saptamana de catre ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a reiesit ca se vor face disponibilizari.

Concret,

 » Sursa: bzi.ro

loading...