15.5 C
București
marți, 18 mai 2021

Marea nu contaminează populația. Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății

Turiștii care își doresc să meargă la mare și erau îngrijorați să intre în mare deoarece se vor infecta, au primit o veste bună din partea Ministerului Sănătății.

Cei care vor intra în mare sau râuri nu se vor contamina, însă salvamarii își vor modifica procedurile de resuscitare.

Marea nu contaminează populația. Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății

O veste bună pentru cei care și-au planificat să-și petreacă vacanța de vară la mare sau în zone cu ape curgătoare.

Conform Ministerului Sănătății, cei care vor intra în mare sau în râuri nu se vor infecta cu corona-virus, pentru că apa nu este contaminată.

Dar, salvamarii vor fi obligați să-și modifice manevrele de resuscitare, mai exact, aceștia nu vor mai avea voie să facă respirație gură la gură.

Potrivit Știrile Protv, medicii le atrag atenția turiștilor că trebuie să păstreze distanța socială de cel puțin un metru și jumătate, în mare sau pe plajă.

Manevrele de resuscitare vor rămâne la fel, în schimb pentru respirația gură la gură care o foloseam în anii trecuți vom introduce balonul. Începând cu acest an, vom folosi balonul în patrula cu barca și așa mai departe”, spune un salvamar.

Pe 1 iunie, salvamarii vor intra în dispozitiv și vor fi dotați cu baloane de resuscitare, dar și cu dispozitive sociale conectate la butelii cu oxigen.

Riscul de contaminare există pe plajă, dar nu și în apă

Potrivit Ghidului OMS din 23 aprilie 2020, nu au existat dovezi care să arată că în apă este prezent corona-virusul.

De asemenea, riscul de infecție cu corona-virus din materiile fecale este mic, iar riscul de îmbolnăvire cu noul virus din apă în momentul îmbăierii, este de asemenea, scăzut.

Nu avem date științifice care să demonstreze că infecția cu acest virus s-ar transmite prin apa de mare. Apa de mare, după cum știm, este și sărată, există curenți în apa de mare care ajută la purificarea apei, însă și îmbăierea în apa de mare în aceasta perioada presupune respectarea regulilor. Mă refer aici la distanță, atenția la secrețiile orale, la gura, la nas. Deci distanța revine și aici ca regulă” a precizat medicul Loti Popescu, direcția de Sănătate Publică Constanța.

În prima săptămână a lunii iunie sunt așteptați primii 10.000 de turiști, arată patronatele de turism.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate