Tanti Maria, cunoscută în zona sa de origine, s-a născut în satul Corni, într-o familie cu doi copii. Tatăl ei a crescut două fete, iar în timp, fericirea a învins toate așteptările vremurilor. De decenii, Tanti Maria trăiește în Poiana Stampei, Suceava, într-o armonie desăvârșită cu natura, obținând aproape toată hrana din propria grădină, conform principiilor agriculturii bio.
Reușitele ei au atras atenția, iar recent, reprezentanții Mănăstirii Bârnova din Iași au chemat-o pentru a planifica o cultură bio pe 8 hectare. Sub îndrumarea ei, culturile au prosperat impresionant. Paisie Furdui, starețul mănăstirii, a confirmat creșterea remarcabilă a legumelor bio, certificată oficial.
Maria Țăran este cunoscută nu doar local, ci în toată țara, participând la târguri și festivaluri agricole. Oamenii apreciază că nu a mai mers la piață de două decenii și sugerează că oficialii Ministerului Agriculturii ar putea învăța multe de la ea.
Femeia folosește metode tradiționale, evitând chimicalele, și preferă soiurile vechi de legume, păstrând semințe de cartofi din 1962. Ea își amintește de învățăturile mamei sale și aplică aceleași principii, învățând și copiii săi.
Maria Țăran consideră că grădina este un dar și se îngrijește de ea ca de un copil, investind muncă și dragoste. Ea a aclimatizat specii precum vița de vie, porumbul și grâul în Poiana Stampei și oferă un sfat prețios tuturor: „Cu o grădină lângă casă, cu muncă și dragoste pentru plante, putem trăi fără grija zilei de mâine.”