• Home
  • Timp liber
  • Mariana a lucrat ani întregi în Anglia. A decis într-o zi să se întoarcă acasă, având în cap o idee genială. Toți au crezut-o nebună, dar acum o admiră pentru curajul ei! Cati bani castiga

Mariana a lucrat ani întregi în Anglia. A decis într-o zi să se întoarcă acasă, având în cap o idee genială. Toți au crezut-o nebună, dar acum o admiră pentru curajul ei! Cati bani castiga

Mariana a lucrat ani întregi în Anglia

Mariana Huțanu, o femeie de 37 de ani din satul Stânca, comuna Victoria, județul Iași, a petrecut ani întregi lucrând în Anglia ca croitoreasă pentru a-și ajuta familia. La întoarcerea acasă, a avut o idee genială pe care a pus-o în practică, în ciuda neîncrederii celor din jur. Astăzi, toți o admiră pentru succesul obținut.

„Sunt croitoreasă de meserie și am lucrat la diverse firme din Iași. Am plecat în Anglia pentru a câștiga mai mulți bani și a-mi ajuta copilul,” povestește Mariana.

Odată revenită în țară, a investigat procedurile pentru obținerea fondurilor europene și a depus un proiect. După câteva luni de muncă, a primit răspunsul mult așteptat: proiectul său a fost aprobat pentru finanțare, urmând să primească 70.000 de euro pentru a deschide un atelier de confecții în comuna natală.

„Îmi doream să am ceva al meu. A fost dificil la început, dar acum sunt fericită că am vânzări și sunt aproape de familie. Am angajat o fată din sat, tot croitoreasă,” declară Mariana.

Afacerea sa este în plină expansiune, confirmată de vânzările din primele șase luni, care au ajuns la aproximativ 5.000 de euro. Atelierul produce lenjerii de pat personalizate, fețe de masă și prosoape, toate realizate la comandă.

„Folosim doar bumbac. Acum am mai mulți clienți, o pagină de Facebook și particip la târguri,” adaugă Mariana.

Alte articole recomandate