7.1 C
București
joi, 21 ianuarie 2021

Mariana Popa a murit. A fost una din cele mai longevive balerine de la noi din ţară

Este doliu în lumea artistică după ce Mariana Popa a murit. Cea mai cunoscută balerina a Teatrului l Alexandru Davila din Pitești s-a stins din viață la 72 de ani. Faimoasa artista a avut o carieră de aproape 40 de ani.

Vestea că aceasta ne-a părăsit a îndurerat întreaga lume artistică, iar colegii săi au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.

Balerina Mariana Popa a murit
Mariana Popă, cea mai cunoscută balerina a Teatrului l Alexandru Davila din Pitești, s-a stins din viață la 72 de ani. Colegii indrurerati ai artistei au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.

”Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popă, născută la 10 octombrie 1949.

Timp de peste 40 de ani a făcut parte din colectivul teatrului, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteștiului”, “Cântăm bucuria vieții”, “Do-Re-Mi și vă mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar și ca actriță în: “Lambada tinereții”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulțumită”, “Bunica nu se mai mărită”, și multe altele.

A lucrat alături de regizori precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante și de coregraful Dorin Oancea”, a anunțat pe Facebook teatrul Alexandru Davila.

A avut o carieră de aproximativ 40 de ani
Balerina Mariana Popa a murit şi a lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.

A făcut parte din echipă care a înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Această secţie, construită de mai mulți artiști, a debutat cu piesa „Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.

Mariana Popa a activat atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi vă mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.

Lumea culturală a avut de suferit pe final de an
La finele anului trecut, celebrul medievalist Aurel Răduțiu a murit. De-a lungul vieții a condus timp de câteva decenii colectivul de istorie medie al institutului, anuarul instituției și a fost membru în Comitetul de redacție al colecției Documenta Romaniae Historica a Academiei Române.

Aurel Răduțiu s-a înscris în tradiția cercetării arhivistice a acestuia, continuând-o și îmbogățindu-i strălucirea – a fost ales de colegii săi să conducă Institutul după eliberarea din decembrie 1989. După încheierea mandatului, a decis să-și încheie cariera la Arhivele Naționale, de care se simțea așa de apropiat, prin cercetările sale și editarea documentelor medievale ale Transilvaniei.

De-a lungul vieții a condus timp de câteva decenii colectivul de istorie medie al institutului, anuarul instituției și a fost membru în Comitetul de redacție al colecției Documenta Romaniae Historica a Academiei Române.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.
Spalatorie auto ploiesti

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate