Marina Almășan: Lumea vine la mare ca să se bucure de frumos

”Consider (la fel ca şi Buhnici, constat!) că lumea vine la mare ca să se bucure de frumos. Nu de revărsări de slană şi de acumulări de celulită”, scrie Marina Almăşan, care afirmă că este o feministă înrăită.

”Ce-a făcut numitul Buhnici? Le-a înţepat discret, cu limba-i ascuţită, pe rubensienele reprezentante ale sexului (cândva) frumos, care, neţinand cont de «imperfecţiunile» majore ale trupului, se expun în faţa unor plaje întregi, în toată splendoarea celulitei şi a kilogramelor lor, fără să aibă nicio reţinere”, scrie Marina Almășan pe pagina ei de Facebook.

În apărarea jurnalistului, Almăşan invocă libertatea de expresie:

”Cu riscul de a deveni oarecum «avocatul diavolului», am să mă răţoiesc puţin la cei ce au sărit, la beregata lui Buhnici, ca muşcaţi de posterior.

În primul rând, libertatea de expresie este la fel de valabilă ca şi libertatea de a-ţi expune epiderma la soare, indiferent de indicaţia acului de la cântar. Iar dacă ai blog, se presupune că de-asta l-ai făcut: ca să-ţi exprimi părerile personale.

În comerţ este o vorbă : «Prost nu e cine vinde, ci cine cumpără». Cine ne pune să citim ceea ce nu ne place? Suntem cumva mazochişti? Iar dacă nu ne place, e ca la televizor: doar că nu schimbi canalul , ci schimbi…blogul!”, scrie Marina Almăşan.

Almășan continuă mărturisind că a fost dintotdeauna „un munte de pudoare”:

”M-am «expus» mereu cu zgârcenie în public, considerând (la fel ca şi Buhnici, constat!) că lumea vine la mare ca să se bucure de frumos. Nu de revărsări de slană şi de acumulări de celulită.

Băile mele de soare se întâmplau mai mereu pe la câte-o periferie de plajă, mai totdeauna în costum de baie întreg şi invariabil la primele ore ale dimineţii.

Uram să fie multă lume în jur, ca să nu devin «obiect de studiu» ( mai cu seamă după ce am devenit persoană publică)”.

Realizatoarea TV spune că fiecare ”mers la mare” era precedat de câte-o cură de slăbire draconică, asociată unui program intensiv de gimnastică.

Almăşan susţine că este o feministă înrăită, fapt care însă nu o împiedică să privească cu ochi critic ”câte-o supraponderală al cărei număr de kilograme este invers proporţional cu cel al complexelor, cum îşi unduieşte dramatic depozitele de grăsime din şoldurile care îi deformează colanţii.

Sau la câte un minijup din care explodează doi caltaboşi consistenţi, cocoţaţi pe tocuri de 10 centimetri, aparţinand toate unei dudui parfumate, care nici măcar nu se sinchiseşte de crucile pe care şi le fac cei din jur”.

Jurnalista subliniază că este de părere că persoanele complexate sunt nişte suflete chinuite, dar susţine că nu trebuie nici confundată lipsa de complexe cu lipsa de bun simţ si cu cea a măsurii.

”Repet, nu-l cunosc pe George Buhnici (acum ştiu că e bărbatul căsătorit cu o nevastă ce pare minoră – ei şi ce-i rău în asta?!?), dar toată vânzoleala asta mediatică ridicolă, generată de fumigena de vacanţă slobozită de jurnalist, nu dovedeşte decât faptul că, deşi nu ne dăm seama, canicula ne afectează profund, că e bine să nu mai stăm la soare fără şăpcuţă şi, poate mai mult decat orice, că, iată, lumea s-a plictisit de eternele «subiecte ale zilei» şi e gata să transforme, cu poftă, orice ţânţar în armăsar, în loc să-i dea un «fâs», cu Autan”, concluzionează Almășan.