Maşinile din Anglia ar putea fi interzise în tara noastra

Se pare ca volanul pe dreapta ar fi motivul interzicerii. După Brexit, maşinile cu volanul pe drepta pot circula fără restricţii, cel puţin în acest an, pentru că există un acord în vigoare. Dar la Registrul Auto Român (RAR) se analizează situatia intens, acestea putand fi scoase din circulaţie din 2021, anunţă Radio România Actualităţi.


Te rugam sa apreciezi !

„Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează. În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere”, a explicat Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR.

Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani au fost importate aproximativ 80.000 de maşini în România, cele mai multe fiind din Anglia. Statisticile Poliţiei Rutiere arată că în peste 90 % din accidentele în care sunt implicate aceste maşini, vinovăţia aparţinea şoferului care avea volanul pe partea dreapta, manevra de depăşire fiind mai dificilă, in special pe drumurile de-a dreptul aglomerate sau cu o singură bandă.

loading...