Medic român stabilit în Franţa: ”La salariile actuale, orice medic care mai ia şpagă ar trebui condamnat și dat exemplu“

Dr. Alexandru Mischie, doctor în Științe Medicale, medic cardiolog şi coordonator al Secţiei de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Montluçon din Franţa, spune nivelul salarizării medicilor din România l-a atins pe cel al celor francezi. din Hexagon.

Medicul român rezident în Franța este de părere că personalul medical din România nu mai are în prezent nicio justificare pentru a mai accepta alte plăţi de la pacienţi.

”Eu câştig în jur de 4.000 de euro pe lună, ceea ce nu este un secret, deoarece salariile sunt publice şi se găsesc pe Internet.

M-a bucurat faptul că de doi ani şi salariile în România au crescut.

Discutam cu câţiva prieteni şi îmi dădeau câteva exemple ale unor colegi care lucrează şi la stat, dar şi la privat, sau poate doar la stat, că salariul este de 5.000 de euro pe lună, mai mult decât câştig eu.

Le-am spus că mă bucur. Eu am plecat în Franţa să mă formez mai bine şi poate sîă acumulez cât mai multe cunoştinţe medicale, dar şi extra medicale. Nu regret această etapă. Mă bucur foarte mult pentru colegii mei că primesc asemenea salarii şi pentru că medicii nu mai trebuie să plece din ţară.

Medicii sunt plătiţi în momentul de faţă foarte bine şi sper ca în aceste condiţii, deoarece la fel sunt plătiţi şi medicii în Franţa, să nu mai existe vreo plată informală, ca să mă exprim civilizat, să nu spun ”pliculeţul”.

Nu există nicio scuză pentru un medic român să accepte o asemenea plată, pentru că nu există motive reale“, spune medicul.

Dr. Alexandru Mischie susţine că autorităţile trebuie să acţioneze ferm în cazul în care mai există cazuri de medici care iau bani de la pacienți.

”Autorităţile trebuie să îşi facă datoria, dacă mai există astfel de cazuri, dar şi pacienţii trebuie să ştie că medicii sunt foarte bine plătiţi şi că trebuie să îşi cunoască drepturile, în acelaşi timp.

Orice medic român adaptat la normele europene care mai continuă să ia şpagă ar trebui puternic condamnat şi dat ca exemplu“, a declarat dr. Alexandru Mischie pentru cotidianul Adevărul.