Medic de la Institutul Fundeni, reținut pentru luare de mită: 9.000 lei pentru o operație

Dr. Karim Maher, medic la Institutul Clinic Fundeni a fost reținut după ce a cerut mită unei paciente pentru intervenția chirurgicală pe care urma să i-o facă.

La data de 24.03.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerca în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat sub aspectul infracțiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele: la data de 03.03.2022 inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic București, a pretins suma de 9.500 lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicala în cadrul unității medicale menționate, sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare la data de 24.03.2022.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetärile sunt tefectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.

Este de precizat că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapà a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, sà se situeze deasupra principiului prezumției de nevinovăție.