Medicament nou impotriva migrenei, aprobat de UE

Numai cei care sufera de migrena pot sa descrie intensitatea simptomelor. Este greu de descris cat de coplesitoare poate fi aceasta afectiune „tacuta”. Acum exista un medicament nou pentru prevenirea ei, fapt care constituie un factor incurajator pentru milioane de persoane.

Administratia pentru Medicamente si Alimente din SUA, cunoscuta ca FDA (Food and Drug Administration), respectiv Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) au aprobat deja un medicament inovator pentru prevenirea migrenei. Este vorba despre o solutie injectabila care are capacitatea de a preveni aparitia migrenelor si care se administreaza o data pe luna. Acest medicament nou impotriva migrenei se numeste Aimovig si contine o substanta denumita erenumab.

De ce este important acest medicament nou impotriva migrenei?
In primul rand, aparitia mai multor variante pentru tratarea acestei afectiuni ofera sprijin acelor persoane care cunosc efectele coplesitoare ale migrenelor. Cu toate ca putini inteleg cu adevarat, izolarea intr-o camera intunecoasa si fara vreun zgomot pentru a atenua o durere insuportabila este o situatie neplacuta.

Migrena este o durere atat de severa, incat Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat-o drept o boala invalidanta in 2012. Pana atunci, cei care sufereau de migrene au fost acuzati de faptul ca nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu din cauza unor „simple dureri de cap”. Acest lucru este complet fals.

Afectiunea este determinata mai ales de factori genetici, iar femeile sufera de migrene mai des decat barbatii. Acest lucru inseamna ca nu apare din cauza anumitor obiceiuri sau din cauza stresului. Prevenirea reprezinta una dintre cele mai bune metode pentru a infrunta afectiunea.

Cum actioneaza acest medicament nou impotriva migrenei?
Conform blogului IFL Science, principalul avantaj al medicamentului este faptul ca previne aparitia migrenei in loc sa o trateze. Rezultatele studiilor efectuate asupra acestui medicament au fost dezvaluite la congresul anual al Academiei Americane de Neurologie.

La acest eveniment s-a mentionat faptul ca medicamentul are un efect indelungat. Din acest motiv, se poate administra lunar si nu este necesara administrarea pastilelor. Este de ajuns administrarea unei injectii cu doze cuprinse intre 70 si 140 mg la intervale de patru saptamani. Aimovig actioneaza prin blocarea activitatii moleculelor care provoaca migrene.

Reactii adverse si pret
Conform publicatiilor specializate in domeniul medicinii, reactiile adverse ale acestui medicament sunt foarte usoare. Cu toate acestea, beneficiile clinice nu se prezinta la fiecare pacient in acelasi fel.

In urma cercetarilor, starea unei treimi dintre persoanele care se aflau sub tratament s-a ameliorat semnificativ. Foarte putine persoane au afirmat ca simptomele au disparut complet. Ceilalti insa au considerat ca medicamentul nu a avut efecte semnificative asupra starii lor.

Destul de costisitor
Din pacate, toate acestea au si o latura negativa, deoarece medicamentul are un pret destul de ridicat. Parsoanele fara asigurare de sanatate il pot obtine mai greu.

In S.U.A, compania care produce medicamentul, Amgen, a anuntat ca pretul unei injectii este de 575$. In Europa, Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat acest medicament nou impotriva migrenei.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !