Medicii de familie au dat lovitura. De la 1 iulie 2019, lefurile le vor fi majorate cu 30%. Un doctor ar putea primi lunar si 40.000 de lei

• Vesti mari pentru medicii de familie • Veniturile lor ar putea sa creasca considerabil de la 1 iulie • Iata ce sume pot incasa, de la Casa de Asigurari de Sanatate, cei mai bine platiti medici de familie din Iasi • Sumele acestea ar starni pana si invidia medicilor din marile spitale • Totodata, in urma unui proiect de Ordin, se vor aduce mai multe modificari la nivelul mai multor tipuri de asistenta medicala • Iata care sunt sumele pe care le-ar putea castiga aceste cadre medicale si ce schimbari se aduc pentru pacienti

Medicii de familie vor inregistra, incepand cu data de 1 iulie 2019, venituri mai mari cu 30 la suta. Astfel, unii dintre medicii de familie din judetul Iasi vor ridica, lunar, sume uriase, care ar putea starni pana si invidia colegilor care lucreaza in marile spitale din Iasi.

In momentul de fata, venitul lunar mediu al unui medic de familie este de aproximativ 13.000 de lei. Ca urmare a cresterilor care vor avea loc incepand cu luna iulie, venitul mediu va creste considerabil, de la 13.000 de lei la aproximativ 15.000 de lei. In momentul de fata, zeci de medici de familie din Iasi se pot lauda cu sume impresionante, pe care le incaseaza lunar, de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru serviciile medicale pe care le presteaza. Pe parcursul anului trecut, au existat foarte multe cazuri pentru care s-au decontat sume de peste 20.000 de lei, pentru fiecare luna.

Cresterile sunt spectaculoase

Cresterea este cu atat mai importanta deoarece, in ultimele sase luni ale anului trecut, unii medici din Iasi au castigat, lunar, sume cuprinse intre 22.000 de lei si 28.000 de lei. Facand un simplu calcul, putem constata ca pentru fiecare zi din cele 20 lucratoare dintr-o luna, un medic de familie poate castiga chiar si suma de 1.500 de lei. Acum, avand in vedere cresterea cu 30 la suta, aceasta suma ar putea deveni considerabil mai mare. De exemplu, un cabinet de medicina de familie din Pascani, care a inregistrat cea mai mare suma decontata in anul 2018, fiind vorba despre aproximativ 30.000 de lei, ar putea ajunge, de la 1 iulie, la sume de aproximativ 40.000 de lei, decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, lunar.

In multe situatii, medicii de familie din judetul Iasi lucreaza si in centre de permanenta, de unde cumuleaza venituri suplimentare. Astfel, acestia reusesc sa adune venituri importante intrucat, in momentul de fata, o ora este platita cu suma de aproximativ 40 de lei. In aceste conditii, au existat situatii in care un singur medic, care lucreaza intr-un centru de permanenta, a castigat, in doar o luna, nu mai putin de 31.000 de lei.

Vezi si: Atentie la consumul excesiv de antibiotice. Previziunile medicilor sunt sumbre: „Ne batem joc de antibiotice si de felul in care le administram”

Vor avea loc mai multe modificari importante

Potrivit aceluiasi proiect de act normativ,

 » Sursa: bzi.ro