16.4 C
București
vineri, 7 mai 2021

Medicul Cristian Oancea: ”Valul trei va veni și peste noi!”

Medicul Cristian Oancea a vorbit despre valul trei de coronavirus. Potrivit directorului medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, al treilea val al pandemiei va veni şi în România. Noile tulpini ale noului coronavirus urmând să se transmită mult mai agresiv în rândul populației.

Vestea bună este că actualul vaccin anti-COVID va fi eficient și în cazul noilor tulpini.

Medicul Cristian Oancea îndeamnă lumea să se vaccineze
Cristian Oancea îndeamnă lumea să se vaccineze şi să aibă încredere în serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

„Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa. Deci, este foarte clar că valul trei va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim”, a declarat medicul Cristian Oancea, luni, potrivit digi24.ro.

Dr. Cristian Oancea a ținut să precizeze că, la fel ca și alte cadre medicale, s-a vaccinat anti-COVID, explicând că, până în prezent, nu a avut niciun efect advers, în condițiile în care are alergii multimple, care îl chinuie încă din copilărie.

„Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers. Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit CNCAV, numărul total al românilor cărora li s-a administrat serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, în ultimele două zile, a ajuns la 2.066.

A fost validată o singură reacție adversă, la o asistentă medicală din Cluj.

Ce spune medicul despre cele trei surse de infectare cu COVID-19
Managerul spitalului Vicot Babeș din Timișoara, Cristian Oancea a făcut declarații șocante despre COVID19. Conform acestuia, după ce a stat de vorbă cu mai mulți pacienți care au avut coronavirus, a ajuns la concluzia că există trei surse de infectare. Astfel, principala sursă ar fi transportul în comun. Mai mult, majoritatea care s-au infectat fie au luat virusul din transportul în comun, fie la petreceri sau pentru că nu au respectat măsurile de protecție.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat medicul Cristian Oancea pentru Digi24.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate