27.6 C
București
marți, 3 august 2021

Medicul infecționist Virgil Musta: Va crește numărul de cazuri!

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este de părere că numărul persoanele infectate cu SARS CoV-2 va crește la începutul anului următor. Medicul spune că românii ar trebui să petreacă sărbătorile de iarnă în familie restrânsă, să poarte masca la orice contact, iar viitorii guvernanți să pună accent pe educație și sănătate.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a afirmat medicul.

În opinia medicului, oamenii pot desfășura orice activitate, dar restricționată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri după sărbători, Virgil Musta este de părere că va fi o lună grea.

„Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”, a declarat Musta, potrivit Mediafax.

Virgil Musta: De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră
În ceea ce privește alegerile, medicul a afirmat că votul este „o obligație civică”: „De aceea eu cred că noi trebuie să învățăm să avem această obligație pentru că este importantă. De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră”.

Totodată, Virgil Musta a spus că cei care vin la guvernare ar trebui să aibă ca prioritate zero două domenii: învățământul – pentru că de aici pornesc toate – și apoi sănătatea. „O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.

Profesorul Rafila spune la jumătatea lunii decembrie vor fi mult mai multe decese și cazuri de COVID-19 în spitale
„Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, eu mă aștept – și să dea Dumnezeu să greșesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale și foarte multe decese. (…) O să fie nevoie de anumite măsuri care să fie în mod clar în responsabilitatea acelor care au decis această inacțiune, că despre asta discutăm, despre inacțiune”, a mai spus prof. dr.Alexandru Rafila.

El a precizat că situația o să fie extrem de serioasă și ar fi trebuit să existe o strategie decisă cu mult timp înainte

„Nu știu dacă o să fie un dezastru, dar situația o să fie serioasă (…) Ea (situația – n.r.) trebuia gestionată din timp. Tot discursul meu și de când sunt la PSD și dinainte de a fi la PSD a fost legat de implementarea unor măsuri din timp. Ori vara nu am făcut nimic cu DSP-urile, nimic în ceea ce privește extinderea numărului de spitale care să poată să trateze pacienți COVID, circuite separate, aripi separate în spitale, furnizare de oxigen în acele spitale, pentru că e o problemă la nivel local privind spitalizarea oamenilor care au nevoie de oxigen. Toate aceste lucruri trebuiau făcute, împreună cu organizarea școlilor și a piețelor, dacă vreți”, a mai spus prof. dr.Alexandru Rafila.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate