miercuri, 23 septembrie 2020

Medicul Virgil Musta: „Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri”

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a făcut astăzi mai multe mărturii în contextul pandemiei de COVID-19. Doctorul a transmis că apar cazuri și la persoane tinere. Doctorul Virgil Musta a transmis la Antena 3 faptul că cei care studiază această boală descoperit „o furtună de cintokine” ce poate să producă forme severe în cazul tinerilor.

„Dinamica cunoștințelor în această patologie e una foarte accelerată. Aproape zilnic vedem studii noi, rezultate noi și chiar uneori apar manifestări patogenice care inițial nu au fost puse în calcul. Dacă la început boala a fost considerată o infecție respiratorie, apoi cei care studiază această boală au analizat și au găsit o furtună de cintokine care poate să producă forme severe la tineri.

Mai recent se pare că severitatea bolii e dată de tulburări de coagulabilitate, care pot să apară la nivelul plămânilor, dar și la nivelul inimii, creierului și alte organe. Aceste tulburări apar la persoanele cu risc, dar și la tineri sau la cei care cei care nu sunt depistați cu patologie”, a spus Dr. Virgil Musta.

În continuare, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că a văzut decese și la pacienții tineri, însă aceștia se confruntau în general cu un factor de risc.

„Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii”, a continuat medicul.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă