31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

Medicul Virgil Musta: „Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a făcut astăzi mai multe mărturii în contextul pandemiei de COVID-19. Doctorul a transmis că apar cazuri și la persoane tinere. Doctorul Virgil Musta a transmis la Antena 3 faptul că cei care studiază această boală descoperit „o furtună de cintokine” ce poate să producă forme severe în cazul tinerilor.

„Dinamica cunoștințelor în această patologie e una foarte accelerată. Aproape zilnic vedem studii noi, rezultate noi și chiar uneori apar manifestări patogenice care inițial nu au fost puse în calcul. Dacă la început boala a fost considerată o infecție respiratorie, apoi cei care studiază această boală au analizat și au găsit o furtună de cintokine care poate să producă forme severe la tineri.

Mai recent se pare că severitatea bolii e dată de tulburări de coagulabilitate, care pot să apară la nivelul plămânilor, dar și la nivelul inimii, creierului și alte organe. Aceste tulburări apar la persoanele cu risc, dar și la tineri sau la cei care cei care nu sunt depistați cu patologie”, a spus Dr. Virgil Musta.

În continuare, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că a văzut decese și la pacienții tineri, însă aceștia se confruntau în general cu un factor de risc.

„Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii”, a continuat medicul.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate