Medicul Virgil Musta: „Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri”

Știrile zilei

Fetiță de 10 ani violată de 5 bătrâni

O primă arestare în acest dosar a avut loc pe 10 noiembrie, alte patru, care vizează bătrâni ce au...

Augustin Lucici a murit. Era considerat unul din cei mai mari pictori români contemporani

Augustin Lucici a murit în dimineața zilei de 2 decemebrie. A fost considerat unul din cei mai mari pictori...

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2. Un virusolug anunta cand va fi al treilea val

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2, ceea ce inseamna ca pana acum sunt 1.066.401 de locuitori...

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a făcut astăzi mai multe mărturii în contextul pandemiei de COVID-19. Doctorul a transmis că apar cazuri și la persoane tinere. Doctorul Virgil Musta a transmis la Antena 3 faptul că cei care studiază această boală descoperit „o furtună de cintokine” ce poate să producă forme severe în cazul tinerilor.

„Dinamica cunoștințelor în această patologie e una foarte accelerată. Aproape zilnic vedem studii noi, rezultate noi și chiar uneori apar manifestări patogenice care inițial nu au fost puse în calcul. Dacă la început boala a fost considerată o infecție respiratorie, apoi cei care studiază această boală au analizat și au găsit o furtună de cintokine care poate să producă forme severe la tineri.

Mai recent se pare că severitatea bolii e dată de tulburări de coagulabilitate, care pot să apară la nivelul plămânilor, dar și la nivelul inimii, creierului și alte organe. Aceste tulburări apar la persoanele cu risc, dar și la tineri sau la cei care cei care nu sunt depistați cu patologie”, a spus Dr. Virgil Musta.

În continuare, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că a văzut decese și la pacienții tineri, însă aceștia se confruntau în general cu un factor de risc.

„Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii”, a continuat medicul.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă