Medicul Virgil Musta: Ce inseamna simptome usoare de Covid-19, cand poti sta acasa, si cand trebuie sa mergi la spital

Știrile zilei

Tratamentul RUSESC natural pentru combaterea VARICELOR

Majoritatea femeilor suferă de această boală a varicelor. Fie că vorbim despre venele groase care ies în relief sau...

Obiectul misterios pe care l-a avut Ceaușescu atunci când a murit. Ce s-a întâmplat după moartea dictatorului

După execuția celor doi foști dictatori, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, au existat numeroase mistere. După ce au...

China neagă apariția Covid-19 în Wuhan. Unde a apărut pentru prima oară

La aproape un an de când coronavirusul a apărut în lume, pentru prima oară în Wuhan, China încă pune...

Medicul Virgil Musta, seful Clinicii de Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, mentionat ce insemana simptome usoare si cand este necesar ca bolnavii sa mearga la spital.

“Pacientii care au durere de gat, tuse care nu e intensa, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme usoare cand pacientii pot ramane acasa.

Daca au semne de infectie de cai respiratorii, lipsa de aer, tuse intensa, febra, acestea recomanda internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de ramanere la domiciliu, in functie si de locurile in spital”, a explicat medicul Musta.

Seful seful Clinicii de Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara a spus si dupa cat timp de simptome usoare, dar persistente, ar trebui sa mearga la spital.

“La acest virus, in 5 – 7 zile starea se inrautateste, simptomele devin mai grave, atunci trebuie sa sune la 112 ca sa se interneze.

Daca dureaza peste o saptamana este bine sa se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare si sa primeasca recomandari. Evaluarea se face intr-o singura zi, cand se fac investigatii biologice conform unui protocol, investigatii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasa sau, daca se considera ca este cazul, sa fie internat intr-un spital nivel 1 sau spital suport.

Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezinta pentru evaluare directionam spre spitalele suport.”, a mai spus Virgil Musta.

Si medicul de familie isi poate da seama daca pacientul respira greu sau sacadat, a mentionat doctorul.

Singura posibilitate de a determina cat de grava este problema respiratorie este determinarea saturatiei oxigenului. Daca pacientul are o saturatie scazuta, trebuie facute investigatii biologice, a punctat Virgil Musta.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă