Mega hotie intr-un bloc din Tatarasi! Proprietara unui apartament a fost cocosata cu sume incredibile. Vecinii i-au sarit in cap

• O femeie din Tatarasi s-a trezit cu penalitati de 8 ori mai mari decat datoria initiala • Trebuie sa plateasca 50.000 euro, cat nu valoreaza apartamentul • Cei de la Termoservice spun ca presedintele de asociatie trebuia sa dea in judecata debitorul • „Clar, asociatia a umblat cu prostii. Legea spune ca trebuie sa-l dai in judecata la trei luni de la constatarea datoriei. Cei de la Termoservice sunt cei mai mari hoti din Iasi. Aceste penalitati se strang in multi ani. In trei ani, aceste datorii se sting, dar suma pe care ati mentionat-o nu poate sa se acumuleze in perioada asta”, a spus presedintele Grupului Asociatiilor de Proprietari si Locatari • Gheorghe Borjescu, presedintele asociatiei, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Situatie bizara intr-o asociatie de proprietari din Tatarasi. Elena P., proprietara unui apartament cu doua camere din blocul L5, de pe strada Ciric, nr. 52, a acumulat datorii imense pe lista de plata. Ieseanca a ajuns sa fie efectiv cocosata de penalitatile puse de presedintele de asociatie Gheorghe Borjescu.

La o datorie curenta de 29.655 lei, asociatia a calculat penalitati de intarziere de 238.204 lei, adica aproape 50.000 euro, conform listei de plata de la finalul anului trecut.

Culmea, daca Elena P. s-ar trezi cu apartamentul scos la vanzare, suma obtinuta nu ar acoperi datoria. Vecinii sunt nemultumiti de datornica din bloc. „Cele mai multe datorii sunt acumulate de aceasta doamna. Din cate stiu, datoriile sunt de pe vremea cand era cu fostul sot. Aici e ceva putred, pentru ca i s-a permis sa-si puna centrala, chiar daca are datorii”, a spus un vecin.

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea presedintelui de asociatie, dar acesta nu a putut fi contactat. La domiciliul din blocul mentionat a fost gasita sotia acestuia. „Stim despre aeasta situatie. Nu pot sa va spun mai multe. Noi suntem administrati de catre Termoservice. Pot sa va spun ca cei de la Termoservice ne-au incarcat luna asta cu cel putin trei metri cubi de apa rece”, a spus sotia presedintelui de asociatie.

Reprezentantii Termoservice SA au precizat ca, in aceste situatii, responsabilitatea revine presedintelui de asociatie. „In aceasta situatie, asociatia da in judecata, nu noi. Termoservice poate anunta presedintele asociatiei”, a declarat Ciprian Chirita, director Termoservice SA. Elena P. nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia.

Citeste si: Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Bucur: „Sunt cei mai mari hoti din Iasi”

Dumitru Bucur, presedintele Grupului Asociatiilor de Proprietari si Locatari (GAPL) Iasi, a comentat situatia din Tatarasi. Acesta a explicat ca este imposibil ca un locatar sa ajunga cu penalitati de asemenea anvergura.

„Clar, asociatia a umblat cu prostii. Legea spune ca trebuie sa-l dai in judecata la trei luni. Cei de la Termoservice sunt cei mai mari hoti din Iasi.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !