Mesaj SFASIETOR al unui politist dupa moartea lui Cristian Amariei

Ionut Rasica, un politist din Brasov, a transmis un mesaj cutremurator pe Facebook, dupa ce Ionel Lepa, interlopul care l-a ucis duminica pe agentul Cristian Amariei, a fost prins la Remetea Mare. „L-au prins, colegule, desi, din cate am inteles, lucrurile care nu te mai aduc inapoi sunt absolut inutile. Altfel, in ziua in care tu intri in pamant, scursura merge intr-un loc democratic, cu drepturi duium, unde sarabanda favorurilor debuteaza cu o interventie chirurgicala cum rar se intampla in lumea de dincoace de gratii: fara spaga; daca trece cu bine de singura reparatie la care ai putea spera, sepsia, i se vor deschide perspective imbucuratoare de reducere a pedepsei si de compensare frumusica a zilelor de detentie in bani, cat sa-i tina loc de pilon doi de pensii la iesirea din penitenciar.

Ar mai putea capata, scursura, avem practica judiciara recenta in acest sens, si o despagubire pentru lezarea dreptului la imagine pentru ca a fost fotografiat in momente de cumpana ale destinului sau sprancenat, cu catuse umilitoare si in postura complet nemagulitoare de proaspat ciuruit de gloante. Tu, in schimb, ai murit, pentru o tara care nu te merita, senina si astazi, in lipsa ei crasa de remuscari cu care a dat, din incultura, din lacomie si din ignoranta, atributia legiferarii pe mana unor indivizi cu moralitate nu prea mult deosebita de a celui care te-a ucis!

Unde va fi incarcerat asasinul politistului Cristian Amariei

Ai murit solitar si anacronic, taman la apogeul unei epoci in care legiuirea se infaptuieste cu consecventa in beneficiul infractorilor, in care legiuitorul lucreaza inuman in contra victimei si isi pune toata priceperea perversa, in dispretul premeditat al omului legii. Ai murit cu totul dezacordat de nazuintele de astazi ale unei comunitati egoiste si frivole, pentru care moartea ta, intr-o misiune executata in conditiile atator lipsuri de-atatia ani cronicizate si niciodata, de nimeni observate, n-a fost decat un fapt divers sacaitor si agasant in marginea agendei serioase a romanimii – alaltaieri, programul oficial al Papei, ieri impozitarea strigatoare la cer a IT-stilor iar astazi codul portocaliu de vreme rea… Cu o presa ale carei pretentii editoriale nu califica, nici dupa o asemenea tragedie, mizerabila conditie in care a ajuns astazi sa fie exercitata profesia de politist, pentru a constitui subiect jurnalistic amplu, de analiza, de reportaj, de ancheta, si nu simpla turuiala de necrolog, minutul de reculegere al colegilor tai mai norocosi decat tine iti va ramane unica si fugitiva beatificare si nimeni altcineva nu-ti va aduce vreodata un alt omagiu.

Daca e adevarat ca atunci cand mori in post ai trecere libera in Rai, este nu mai putin adevarat ca, daca mori de vizita papei, ai trecere putina in mass-media. Ai murit naprasnic, defazat de valorile societatii moderne, pentru ca ai tinut mortis sa capturezi un urmarit international, in toiul unor vremuri in care senatorii tarii il scapa de raspundere penala, fara nici cea mai mica urma de proces de constiinta, pe seful lor cu care sunt in cardasie politica.

 » Sursa: bzi.ro

loading...