Mesajul tulburător al Gabrielei Firea: ”Mi se pare o imagine dureroasă, sfâșietoare! Va fi o nenorocire”

Știrile zilei

Fetiță de 10 ani violată de 5 bătrâni

O primă arestare în acest dosar a avut loc pe 10 noiembrie, alte patru, care vizează bătrâni ce au...

Augustin Lucici a murit. Era considerat unul din cei mai mari pictori români contemporani

Augustin Lucici a murit în dimineața zilei de 2 decemebrie. A fost considerat unul din cei mai mari pictori...

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2. Un virusolug anunta cand va fi al treilea val

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2, ceea ce inseamna ca pana acum sunt 1.066.401 de locuitori...

Redeschiderea școlilor la mijlocul lunii mai i se pare o mare greșală primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Edilul este de părere că ”nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai”.

Gabriela Firea a postat un lung mesaj pe Faceboook, în care își argumentează părerea. ”Copii cu mască de protecție la scoală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă…e normal! De aceea sunt copii!

Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictețe măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!

Una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.

Statistica noastră relativ sub control, pentru că se testeaza infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră!

Ne-a ferit Cerul până acum! Și nu e vorba de statistici! Ci de viața oamenilor! Haideți să nu stricăm tot ce am obținut cu eforturi imense până acum.

Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!

Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!

Concluzionând: sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor!

Am fost prima care a cerut închiderea școlilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Și ce-am mai fost certată și pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea scolilor pe 15 mai.

Dar, cu toata tăria, cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine și să privim cu respect spre țările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a scris Gabriela Firea, pe rețeaua de socializare.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă